Μονομαχία Βρυξελλών – Βερολίνου για χάρη της Αθήνας

20:33 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μια άτυπη μονομαχία μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα...
και την αντιμετώπιση τους, λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα, παρασκηνιακά.

Η γερμανική πλευρά δείχνει διατεθειμένη να πιέσει τα πράγματα προς τα άκρα, αναγκάζοντας την ελληνική να ζητήσει ενδεχομένως μόνη της την έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που της έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κρίση χρέους που της έχε προκύψει.

Ωστόσο, από την Κομισιόν, γίνεται μια σχεδόν απέλπιδα προσπάθεια,
ώστε αυτό το σχέδιο να ναυαγήσει εν τη γεννέσει του, γιατί εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως «η κλωστή που θα ξηλώσει όλο το πουλόβερ της Ευρωζώνης».

Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, στο στρατόπεδο εκείνων που δείχνουν να επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, προστίθενται ολοένα και περισσότεροι, με τελευταίον τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε.

Κι αυτό είναι που κάνει την κατάσταση εξαιρετικά περίπλοκη πλέον για τη χώρα μας. Από την Κομισιόν, πάλι, προσπαθούν να κάνουν όσο μπορούν «καθυστερήσεις», για να διασφαλίσουν στην Αθήνα περισσότερο χρόνο, ώστε να πάρει τα απαραίτητα συμπληρωματικά μέτρα (πχ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των 325 εκατ ευρώ).

Είναι ενδεικτική η στάση του Επιτρόπου κ. Ολι Ρεν, ο οποίος τις τελευταίες ώρες καλεί τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης να εγκρίνουν τα λεφτά της δεύτερης σύμβασης προς την Ελλάδα, θεωρώντας την εκκρεμότητα των 325 εκατ ευρών ασήμαντη λεπτομέρεια. Με την κίνηση Ρεν δείχνει να συμφωνεί το σύνολο σχεδόν του κοινοτικού κατεστημένου, όμως διαφωνεί το Βερολίνο κι αυτό είναι που «μετράει» στις μέρες μας. Γι αυτό και η όλη ιστορία αρχίζει να αποκτά διαστάσεις θρίλερ, σιγά – σιγά.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα