Ναι του Σαχινίδη σε κοινοβουλευτική έρευνα για το έλλειμμα του 2009

09:04 8/2/2012 - Πηγή: 24wro
Υπέρ της κοινοβουλευτικής διερεύνησης των ευθυνών για την εκτόξευση του ελλείμματος το 2009...
τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, κατά την συζήτηση του ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2010 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, είχε δημιουργηθεί μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη δικογραφία για το έλλειμμα του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας
της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία εστάλη χθες στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να συγκεντρώνει υπογραφές από την ΚΟ του κόμματος σε κείμενο με το οποίο ζητείται η άμεση συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, και ειδικότερα για το αν και πώς «διογκώθηκε» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ η ΝΔ παραπέμπει στην επόμενη Βουλή την Εξεταστική για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Η απόφαση για τη συλλογή υπογραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με tanea.gr, ελήφθη με το σκεπτικό ότι η έρευνα που θα διεξαγάγει η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις βουλευτές εκλογές, για να μην αποτελέσει αυτό το θέμα κεντρικό ζήτημα του προεκλογικού αγώνα. «Δεν πρόκειται και δεν θα αφήσουμε κανένα αναπάντητο ερώτημα στους πολίτες», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Ολα στο φως, θα προτείνουμε εμείς οι ίδιοι Εξεταστική για το έλλειμμα του 2009».
Keywords
Τυχαία Θέματα