ΝΔ: Οι πρώτες αιχμές για δημοσκοπήσεις

09:01 19/12/2011 - Πηγή: 24wro
Συντονισμένη προσπάθεια να αποκοπεί η ΝΔ από την προοπτική της αυτοδυναμίας στις επόμενες...
εκλογές βλέπουν στη Λ. Συγγρού, αφήνοντας πλέον επισήμως αιχμές για συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπαίνουν σε μία σειρά από δημοσκοπήσεις οι οποίες αφορούν το παρόν αλλά κυρίως το... μέλλον του Λουκά Παπαδήμου.


Σε ειδικό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, το οποίο κυκλοφόρησε με αφορμή τη μέτρηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής» διατυπώνονται σαφείς αιχμές για «υποθετικού τύπου ερωτήσεις – κατασκευές μίας άλλης πραγματικότητας που δεν υπάρχει».

Η συγκεκριμένη αναφορά αφορά το ερώτημα της μέτρησης για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη ερώτηση το 75% απαντά «με τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών», ενώ μόλις το 14,7% απαντά «με τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κομμάτων».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ανάμεσα σε εκείνους που επέλεξαν την προοπτική της δημιουργίας νέων κομματικών σχηματισμών είναι και το 70,6% που το 2009 ψήφισαν, κατά δήλωσή τους, τη ΝΔ.

«Ποιον αφορά, που είναι αυτά τα νέα σχήματα; Ή μήπως παραγνωρίζεται ότι ήδη υπάρχουν αρκετά νέα και “προωθούμενα” σχήματα, τα οποία απλά και μόνο διεκδικούν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση; Στη δημοκρατία οι πολίτες επιλέγουν πάντα ανάμεσα σε δεδομένες δυνατές επιλογές. Γι’ αυτό και σωστά ο νόμος περί δημοσκοπήσεων σε κάθε περίπτωση απαγορεύει ρητά τα λεγόμενα “υποθετικά ερωτήματα’\”» τονίζεται στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιούν ότι το πολιτικό κλίμα βαραίνει και πάλι επικίνδυνα τόσο από το μπαράζ των δηλώσεων για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου όσο και από τη γενικότερη συμπεριφορά εντός και εκτός κυβέρνησης κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιθυμούν να εμπλακούν στις εσωκομματικές εξελίξεις του κινήματος.

«Το έχουμε αποφασίσει πρέπει να γίνουν εκλογές», λένε στη Λ. Συγγρού, στην οποία ήδη γίνεται λόγος για δυσαρμονία του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος, με τις σημερινές επιλογές των πολιτών, τουλάχιστον έτσι όπως αποτυπώνονται στις μετρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα