ΝΔ: Συγκεκριμένο το πλαίσιο της μεταβατικής κυβέρνησης

09:11 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ενόψει της σημερινής νέας συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, σε νέο αγκάθι ενδέχεται...
να εξελιχθούν οι όροι που φέρεται να βάζει ο κ. Παπαδήμος προκειμένου να αναλάβει την Πρωθυπουργία, καθώς, μεταξύ άλλων, ζητεί και επιμήκυνση του χρόνου «ζωής» της κυβέρνησης, περισσότερα πολιτικά στελέχη από τη ΝΔ, αλλά κυρίως τις
υπογραφές των Σαμαρά και Παπανδρέου για τη τήρηση των συμφωνηθέντων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Η ΝΔ απέφυγε κάθε επίσημο σχόλιο. Ωστόσο, η δήλωση Σαμαρά νωρίτερα ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα, έπειτα και από το πλαίσιο Παπαδήμου, δημιουργεί νέα δεδομένα στις συζητήσεις. Και αυτό, γιατί από το περιβάλλον του Προέδρου της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια οι δυο ηγέτες είχαν συμφωνήσει το συγκεκριμένο πλαίσιο της μεταβατικής κυβέρνησης: Απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και εκλογές το συντομότερο δυνατόν με την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου να γίνεται αποδεκτή και από την πλευρά της κυβέρνησης διά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Το πλαίσιο της μεταβατικής κυβέρνησης είναι δεδομένο», σημείωναν αργά το βράδυ από τη Λ. Συγγρού υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε καμία γραπτή δέσμευση. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε ναυάγιο και η σημερινή συνάντηση υπό τον Κάρολο Παπούλια, χωρίς, όμως, να υπάρξει επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση, εάν λύθηκε ο γόρδιος δεσμός με τους συγκεκριμένους όρους του κ. Παπαδήμου.

Παράλληλα, η ΝΔ για πρώτη φορά χθες επισήμως ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ετέθη από τον κ. Παπανδρέου το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, διαψεύδοντας έτσι σχετικές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «φθηνή σπέκουλα του ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά της ΝΔ επισημάνθηκε πως σε μία τέτοια περίπτωση, ο κ. Σαμαράς δεν θα είχε καμία αντίρρηση.

Ωστόσο, στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν αρκετά στελέχη που διαφωνούν ανοιχτά με την επιλογή ενός κορυφαίου τραπεζίτη για τη θέση του Πρωθυπουργού, στέλνοντας έτσι μήνυμα και προς κάποιους συναδέλφους τους της μετριοπαθούς πτέρυγας που χθες το απόγευμα στη Βουλή διατύπωσαν στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστα Τασούλα σοβαρές ενστάσεις, όταν πληροφορήθηκαν ότι προκρίνεται η λύση Πετσάλνικου...


Keywords
Τυχαία Θέματα