Νέα ανταγωνιστική οικονομία υποσχέθηκε ο Πούτιν

11:26 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα μια νέα ανταγωνιστική οικονομία στη Ρωσία η οποία όπως παραδέχτηκε σήμερα πλήττεται...
από τη διαφθορά και είναι λιγότερο ελκυστική για τους επενδυτές.
Ρωσία δεν επιτρέπεται να έχει μια οικονομία, η οποία δεν εγγυάται τη σταθερότητα, την κυριαρχία και την ευημερία. Έχουμε την ανάγκη μιας νέας οικονομίας"¨, γράφει ο Πούτιν
σε προεκλογικό του άρθρο που δημοσιεύεται στην οικονομική του εφημερίδα Vedomosti.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην "συστημική" διαφθορά, στο "μη ικανοποιητικό" επιχειρηματικό κλίμα και την "απαράδεκτη" εξάρτηση στις εξαγωγές πρώτων υλών.
"Απέναντι στους ανταγωνιστές μας, η χώρα φαίνεται λιγότερο ελκυστική στους επενδυτές. Υπάρχει μια σημαντική διαφυγή κεφαλαίων", υπογράμμισε ο Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 ως το 2005 και σημερινός πρωθυπουργός.
"Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η απουσία ελέγχου από την πλευρά της κοινωνίας στους δημοσίους υπαλλήλους, στις οικονομικές υπηρεσίες, το δικαστικό σύστημα και οι δυνάμεις της τάξης", τόνισε ο ίδιος.
"Πρόκειται για μια συστημική διαφθορά, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους", υπογράμμισε.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε πως "δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων" μετά την πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ να "βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα".
Η εφημερίδα σχολιάζει το άρθρο του Πούτιν, εκφράζοντας τη λύπη της για το ότι ο ρώσος πρωθυπουργός δεν συνδέει τα οικονομικά προβλήματα με την ανάγκη πολιτικής μεταρρύθμισης: Ο Πούτιν αναφέρεται στην ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης μόνο μια φορά ενώ μιλά συνέχεια για την ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων.
"Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Πούτιν;", αναρωτιέται η εφημερίδα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα