ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμπρός στο δρόμο που χαράζει ο Κοέλιο

09:00 31/10/2011 - Πηγή: 24wro
Απόλυτη δικαίωση των θέσεων Σαμαρά από το 2010 βλέπουν στη ΝΔ πίσω από το αίτημα...
του Πέδρο Πάσος Κοέλιο για τροποποίηση του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Πορτογαλία από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προκειμένου να επιτευχθεί ανάκαμψη, μέσα από την προσαρμογή του στα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.

Η προαναγγελία
Κοέλιο έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι με την κίνηση του αυτή, ο κεντροδεξιός ηγέτης ακυρώνει το επιχείρημα της κυβέρνησης Παπανδρέου περί μη δυνατότητας για επαναδιαπραγμάτευση όχι στους στόχους αλλά στον τρόπο, με τον οποίο εφαρμόζεται το δημοσιονομικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

«Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου υπογράφει ό,τι της δίνουν. Δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό μέχρι σήμερα» σημείωνε στο real.gr συνεργάτης του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη μιλήσει για δύσκολα χρόνια και επίπονες προσπάθειες, επισημαίνοντας, όμως, ότι στόχος είναι να μην πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες των πολιτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας αλλά και τα καλά νέα από την Ιρλανδία που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΔΝΤ μπορεί να δει την προοπτική των αγορών ακόμη και μέχρι το τέλος του 2012, αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του κ. Σαμαρά, ο οποίος συνεχίζει να επιμένει ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ακόμη και του μεσοπρόθεσμου είναι εφικτή, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα για την Ελλάδα έχουν πλέον αλλάξει, έπειτα από το «κούρεμα» του χρέους.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά αναγνωρίζουν ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο έπειτα από την αναδιάρθρωση του χρέους, σημειώνουν, ωστόσο, ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να επιτευχθούν τα πλεονάσματα, από τη στιγμή που η Ελλάδα καλείται πλέον να διαχειριστεί το έλλειμμα αφού οι εταίροι μας –και κυρίως οι ιδιώτες– ανέλαβαν την εξυπηρέτηση ενός μέρους του χρέους.

Το παράδειγμα Κοέλιο θα επικαλεστεί ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Τετάρτη το μεσημέρι όπου αναμένεται να θέσει και πάλι ευθέως θέμα εκλογών, διαπιστώνοντας δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία που εκφράζεται και μέσα από πρωτοφανή φαινόμενα έντασης, όπως αυτά που συνέβησαν στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα