Νέα στοιχεία στην υπόθεση Μέρντοκ

00:15 27/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο  υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν συναντήθηκε με στελέχη των εταιρειών του... Ρούπερτ Μέρντοκ 16 φορές μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Οι λεπτομέρειες αυτές δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση σε απάντηση στο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών από μία από τις εφημερίδες του Μέρντοκ, το οποίο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη στενή
σχέση μεταξύ πολιτικών και ομίλων μέσων ενημέρωσης, κυρίως με τον όμιλο News Corp. του Μέρντοκ.
 Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία ο Όσμπορν συναντήθηκε πέντε φορές με την επικεφαλής της News International --της θυγατρικής της News Corp. στη Βρετανία -, Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία παραιτήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.
 Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης δύο φορές με τον ίδιο τον Ρούπερτ Μέρντοκ για «γενικές συζητήσεις» και τέσσερις φορές με το γιο του Τζέιμς. Συνολικά ο Όσμπορν συναντήθηκε με στελέχη άλλων εκδοτικών ομίλων σε 38 περιπτώσεις.

Ο υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ από την πλευρά του συναντήθηκε δύο φορές με στελέχη της News Corp.: μία φορά με τον διευθυντή της εφημερίδας Times Τζέιμς Χάρντινγκ, ενώ είχε και γεύμα εργασίας με τους Sunday Times.


Keywords
Τυχαία Θέματα