Νεκρός άστεγος λόγω ψύχους στο Μιλάνο

14:33 3/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας 50χρονος άνδρας χωρίς μόνιμη κατοικία βρέθηκε νεκρός την περασμένη νύχταστο Μιλάνο, εξαιτίας του σφοδρού κύματος ψύχους...
που πλήττει και την ιταλικήχερσόνησο.

Ο άστεγος είχε προσπαθήσει να βρει λίγη ζεστασιά μέσα σε θάμνο, σεδημόσιο πάρκο. Οι εθελοντές που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση των ατόμων που ζουν στούπαιθρο, για να τα μεταφέρουν σε κλειστούς χώρους, δεν κατάφεραν να τονεντοπίσουν πριν επέλθει το μοιραίο, λόγω κρυοπληξίας.

Τεράστια προβλήματα σημειώνονται στις σιδηροδρομικές συνδέσεις στη βόρεια καικεντρική Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα,
τρένο που συνδέει την πόλη Μόντεναμε τηνΑγκόνα, παρέμεινε "εγκλωβισμένο" μέσα στα χιόνια επί 12 ώρες. Οιεπιβάτες καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε θέρμανση, το φαγητό και το νερόεξαντλήθηκαν και κανείς δεν τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με τηνεξέλιξη τηςκατάστασης.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Trenitalia υποσχέθηκαν την ολικήεπιστροφήτης τιμής του εισιτηρίου. Στη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτεςπρωινές ώρες χιόνισε και στην ιταλικήπρωτεύουσα, κυρίως στις βορειοανατολικές συνοικίες της Αιώνιας πόλης.

Οδήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, αποφάσισε ότι τα σχολεία σήμερα και αύριοθα παραμείνουν ανοικτά, χωρίς όμως να γίνονται μαθήματα.

Όσοι γονείς δεν είναισε θέση, δηλαδή, λόγω εργασίας, να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, θα μπορούν νατα αφήνουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στις σχολικές αίθουσες, όπου θατα επιβλέπουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Πολλοί σχολιαστές -όπως και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση- χαρακτήρισανασαφή και "πηγή σύγχυσης", την πρωτοβουλία του Αλεμάνο, η οποία, όπωςτονίζεται, πρώτα δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπό του και μόνο στην συνέχειακοινοποιήθηκε στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω τωνακραίων καιρικών συνθηκών θα διαρκέσει τουλάχιστο μέχρι την Κυριακή ενώ ταπροβλήματα εξαιτίας του παγετώνα, ιδίως στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, θασυνεχιστούν μέχρι τα μέσα του μηνός.
Keywords
Τυχαία Θέματα