Νεροποντή βύθισε τη Ρώμη

18:25 20/10/2011 - Πηγή: 24wro
Εικόνες κατακλυσμιαίας καταστροφής έρχονται από τη Ρώμη…
καθώς εξαιτίας ισχυρής νεροποντής που έπληξε την ιταλική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Πέμπτης, πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται.


Από τη βροχή, προκλήθηκε μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ έκλεισαν αρκετοί δρόμοι που συνδέουν τα προάστια με το κέντρο.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ιστορικό κέντρο είναι μισο-ερειπωμένο. Οι καταστηματάρχες βρήκαν το πρωί τα μαγαζιά τους πλημμυρισμένα, ενώ πολλά σχολεία
παρέμειναν κλειστά.


Στην περιοχή Τραστέβερε, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους νερού, ενώ παντού επιπλέουν αυτοκίνητα και λεωφορεία. Σε πολλά σημεία, είναι αδύνατον για τους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο.


Ένας ηλικιωμένος άνδρας πνίγηκε μέσα στο υπόγειο διαμέρισμά του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός άλλου ηλικιωμένου, ο οποίος αγνοείται.


Αρκετοί σταθμοί του μετρό έκλεισαν, ενώ άλλοι έμειναν ανοιχτοί μόνο και μόνο για να προσφέρουν καταφύγιο στους περαστικούς.


Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων και πτώσεις δέντρων, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από δυνατούς ανέμους.


Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και στις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci.




Keywords
Τυχαία Θέματα