Νίκη για την Ελλάδα η έξοδος της από το ευρώ, λέει ο Τσέχος πρόεδρος

11:05 27/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ως θύμα της νομισματικής ένωσης χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τσεχίας...
Βάκλαβ Κλάους, ο οποίος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε μεταξύ άλλων πως ενδεχόμενη έξοδός της από την ευρωζώνη θα αποτελούσε «νίκη» για τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι δηλώσεις γίνονται τη στιγμή που το κλίμα για την Ελλάδα
στην Ευρώπη έχει αρχίσει και αλλάζει και οι φωνές για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν μειωθεί αρκετά.

Παράλληλα τόνισε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε απειλή για την ευρωζώνη υποστηρίζοντας πως «είναι τεχνικά δυνατή εφόσον γίνει με οργανωμένο τρόπο».

Συγκεκριμένα σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι θύμα της νομισματικής ένωσης. Θα ήταν πολύ καλύτερο για αυτούς να μη βρίσκονται στο ζουρλομανδύα, θα ήταν μία νίκη για αυτούς».

«Δεν μπορείς να επιτρέψεις μία κατάσταση αναρχίας. Δεν νομίζω πως το ευρώ θα εξαφανιστεί. Το ζήτημα είναι εάν όλες οι 17 χώρες - μέλη και πιθανώς πιο λιγοστές ακόμα, θα έπρεπε να είναι σε αυτό το σύστημα», προσέθεσε ο κ. Κλάους.

Να σημειωθεί πως η Τσεχία είναι υποψήφιο μέλος της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της ένταξής της στην Ε.Ε., από το 2004 δίχως κάποιο χρονικό περιθώριο.

Τέλος ο κ. Κλάους είναι γνωστός στην Ευρώπη με τον χαρακτηρισμό ως «ευρω-ρεαλιστής» και είναι ένας από τους θιασώτες του ευρωσκεπτικισμού στο ανατολικό μπλοκ.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα