Νίκησε Πανιώνιο και… αλητεία ο Παναθηναϊκός

20:32 8/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η αλητεία και η οπαδική βία είναι τελικά έννοιες ανίκητες στα ελληνικά γήπεδα...
Τρανό παράδειγμα -ένα ακόμη- η άθλια συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι με πέτρες και μάρμαρα έκαναν αισθητή την παρουσία τους 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα των Νεοσμυρνιωτών με τον Παναθηναϊκό.

Κι όλα αυτά ενώ ο Πανιώνιος είχε γυρίσει στο ματς, μειώνοντας στον πόντο (78-79). Από τη ρήψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο τραυματίστηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής, όταν δέχτηκε πέτρα στο σαγόνι, μετά την
πρόσκρουσή της στο παρκέ, ενώ από αντικείμενο χτυπήθηκε στην πλάτη ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από μπουκάλι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Τελικά, οι πρωταθλητές Ευρώπης με κάρφωμα του Μπατίστ τρία δεύτερα πριν από το τέλος πήραν τη νίκη με 82-81, όμως το κακό είχε ήδη γίνει και ο ελληνικός αθλητισμός δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα από τη δράση ανθρώπων που ουδεμία σχέση πρέπει να έχουν με το μπάσκετ. Βαριά καμπάνα περιμένει, τώρα, τον Πανιώνιο.
Μετά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στον εξ αναβολής αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Α1. Παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός συναντάει δυσκολίες στη Νέα Σμύρνη κι αυτό έγινε και σήμερα (08/04), σε έναν αγώνα που κυλούσε ήρεμα μέχρι το 39’, αλλά εκτροχιάστηκε 26,5’’ πριν από το φινάλε, όταν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου εκτόξευσαν αρχικά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο κι εν συνεχεία πέτρες στον πάγκο των φιλοξενούμενων! Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η αναμέτρηση για αρκετή ώρα, με τους διαιτητές να αποχωρούν στα αποδυτήρια και να ζητούν την εκκένωση του κλειστού, όπως εν μέρει έγινε.
Ο αγώνας συνεχίστηκε και βρήκε νικητές τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά χαμένο το μπάσκετ. Έξαλλος ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, που ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τους οργανωμένους, σε μια αναμέτρηση που τίποτε δεν προμήνυε πως θα είχε αυτό το φινάλε. Ο Στράτος Περπέρογλου με 15 πόντους αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, ενώ από τους γηπεδούχους ο Νίκος Μπάρλος με 4/4 τρίποντα και συνολικά 14 πόντους λίγο έλειψε να «κρατήσει» το ροζ φύλλο στη Νέα Σμύρνη.
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 8-2. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν ο Άλεξ Στίβεσον, ο οποίος με τέσσερις πόντους χτύπησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στη ρακέτα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα στο σκοράρισμα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν με 10-2, έξι λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Παρά τις προσπάθειες του Νικ Καλάθη (4π.) οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Νάτζφεϊ διατήρησαν την πρωτοπορία, με 16-8, στο 7ο λεπτό. Όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκει τον αυτοέλεγχό τους και με τους Διαμαντίδη, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα να δίνουν λύσεις μείωσαν
Keywords
Τυχαία Θέματα