Νικοπολίδης: Στον Ολυμπιακό έζησα τα πάντα

19:40 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Την πρόθεσή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό απ΄ οποιοδήποτε ...
άλλο πόστο εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stadio by Metro», ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος δίνει αύριο (17/4), στο παιχνίδι με την Λάρισα, την τελευταία… παράσταση της καριέρας του, εξέφρασε την επιθυμία
του να παραμείνει στο «λιμάνι», ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το ποια είναι η ομάδα της καρδιάς του είπε: «Στον Ολυμπιακό έζησα όλα αυτά που ήθελα και μου έλειπαν ως ποδοσφαιριστής».
Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Αντώνη Νικοπολίδη:
Για τη γεύση που του αφήνει αυτό το πρωτάθλημα, που είναι το τελευταίο του ως ποδοσφαιριστής, τόνισε:  «Γλυκιά. Είναι πολύ όμορφο να ολοκληρώνεις την καριέρα σου κατακτώντας έναν τίτλο. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι παρέμεινα στην ομάδα, παρά την αρχική μου απόφαση να σταματήσω, ήταν για να αποχωρήσω ως πρωταθλητής. Ήμουν σίγουρος ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το τρόπαιο».
Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος από την απόφασή του να αγωνιστεί και τη φετινή χρονιά, επισήμανε: «Όταν μου ζητήθηκε να παραμείνω και να βοηθήσω την ομάδα, ειδικά ενόψει της μεταβατικής κατάστασης που προέκυψε στην ιδιοκτησία του Ολυμπιακού, θεώρησα χρέος μου να το κάνω».
Σε ερώτηση για το κλειδί τη φετινής επιτυχίας του Ολυμπιακού, απάντησε: «Μία αλλαγή πάντα μπορεί να κάνει την ανατροπή, είτε του προπονητή, είτε του προέδρου. Μην ξεχνάμε ότι ήρθε στο τιμόνι ένας νέος άνθρωπος με μεγάλη δυναμική και επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα γενικότερα. Της προσέθεσε ευχάριστη διάθεση».
Σχολιάζοντας την πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα, υπογράμμισε: «Το να αναλαμβάνεις την προεδρία μίας ομάδας με τέτοια ιστορία είναι πολύ δύσκολο. Η δυναμική όμως του κ. Μαρινάκη, μπαίνοντας στον Ολυμπιακό αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με τη δυναμική της ίδιας της ομάδας, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, ήταν καταλυτικές για την κατάκτηση του τίτλου».
Για το τι εκπροσωπεί ο Μαρινάκης γι’ αυτόν,  ο Νικοπολίδης επισήμανε: «Η παρουσία του στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, είτε από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας είτε του Ολυμπιακού είναι για μένα τρομερά σημαντική. Το γεγονός ότι βρισκόταν πάντα εκεί, σε ό,τι  πρόβλημα είχαμε, δείχνει πόσο κοντά στην ομάδα ήταν, πόσο την αγαπάει, πόσα όνειρα έχει για αυτήν και πόσο θέλει να τη δει να διαπρέπει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Κάνοντας αναφορά στην παρουσία του κόσμου δίπλα στον Ολυμπιακό, είπε: «Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι κινητήρια δύναμη. Η αγάπη τους για την ομάδα της προσδίδει μία μοναδική δυναμική και νομίζω ότι έχουν και πολύ καλή αίσθηση του ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να εμψυχώσουν την ομάδα μέσα στο παιχνίδι».
Στο αν το ταλέντο υπερτερεί των φυσικών δυνάμεων, ο έμπειρος τερματοφύλακας τοποθετήθηκε ως εξής: «Όταν μιλάμε για επαγγελματικό επίπεδο, το ταλέντο είναι απαραίτητο. Από κει και πέρα παίζει ρόλο και το πώς αντιμ
Keywords
Τυχαία Θέματα