Νους υγιής εν σώματι Σοφοκλή

00:03 17/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Σχορτσιανίτης επανέρχεται σοφότερος...
Όχι απλώς πιο… fit, αλλά και σοφότερος από ποτέ εμφανίζεται ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Όσα μαρτυρούν εκείνοι που τον ζουν από κοντά επιβεβαιώνονται και από τα λεγόμενα του ίδιου στη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα του Ισραήλ. Ο «Σόφο» μίλησε για τα λάθη του παρελθόντος, τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις, αλλά και πόσο άλλαξαν τις προτεραιότητές του η σύζυγος και ο γιος του. Η ωρίμανσή του έγινε με καθυστέρηση, αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Λένε πως το πρώτο βήμα για να αλλάξει κανείς είναι να παραδεχτεί το πρόβλημά του. Και ο Σχορτσανίτης το κάνει
χωρίς φόβο. Μιλά πλέον ανοιχτά για την παρατεταμένη του εφηβεία, εκεί που δόξα και χρήματα που τόσο πρόωρα απέκτησε του φούσκωσαν τα μυαλά, το «εγώ» και το… σώμα και τις εποχές που εφήμερες απολαύσεις όπως ξενύχτια, ποτά και άφθονο φαγητό τον οδήγησαν στο ναδίρ. Λίγο πριν πιάσει πάτο και πετάξει στα σκουπίδια όσα ο Θεός απλόχερα του χάρισε, ο Σοφοκλής αποφάσισε να βάλει τέλος στην κατηφόρα. Πλέον αντιλαμβάνεται πως η… εξορία στην Ελβετία από τον Ολυμπιακό, όπως και τα καψώνια που του έκανε ο Πίνι Γκέρσον δεν ήταν τιμωρία, αλλά προσπάθεια να συνετιστεί και να επανέλθει στον ίδιο δρόμο.

Όσα, όμως, πολλές φορές δεν μπορούν να κάνουν προπονητές και πρόεδροι, μπορεί να τα καταφέρει μια γυναίκα. Η σύζυγός του, Ειρήνη, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη μεταμόρφωση του Σχορτσανίτη από έναν αυτοκαταστροφικό έφηβο σε οικογενειάρχη και χαζομπαμπά. Στη σύζυγο και το παιδί του ανακάλυψε το νόημα της ζωής κι ανέλαβε τις ευθύνες του, πρώτα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό του και μετά απέναντι στην οικογένειά του. Πλέον προσέχει τη διατροφή του και το σώμα του, ξενυχτά μόνο για να αλλάξει πάνες προκειμένου να βοηθήσει τη σύντροφό του και είναι συγκεντρωμένος στο μπάσκετ.

Ο ίδιος δεν δείχνει να φοβάται πιθανές αντιδράσεις οπαδών, «ημετέρων ή αλλοτρίων», για τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Μεταξύ μας, άλλωστε, παρότι έχει ακούσει τα εξ αμάξης από την εξέδρα, δεν αντέδρασε ποτέ. Πλέον ζητεί να τον κρίνουν μόνο για την παρουσία του στο γήπεδο. Όπως-σε ένα ιδανικό κόσμο-θα πρέπει να κρίνεται κάθε επαγγελματίας.

Από τη νέα… version του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, με έναν υγιή νου σε ένα υγιές σώμα, το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να έχει πολλά κέρδη.

sport-fm.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα