ΝΟΒΟΤΝΙ: Δεν χρειάζεται να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια η ΕΚΤ

16:33 23/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν... θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια, καθώς χρειάζεται να περιμένει και να δει την επίδραση των μέτρων που έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή, καθώς και να περιμένει για το τι θα γίνει με τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι..
Τα επιτόκια είναι ήδη σε πολύ χαμηλό
επίπεδο, δήλωσε ο Nowotny σε συνέντευξή του στο CNBC, επισημαίνοντας ότι επιτόκιο που ισχύει για τις αγορές δεν είναι το επιτόκιο δανεισμού 1% αλλά το επιτόκιο καταθέσεων 0,25% της κεντρικής τράπεζας.
«Οπότε, για την ώρα τουλάχιστον, δεν βλέπω κανένα νόημα για να μειωθούν περαιτέρω τα επιτόκια», δήλωσε ο Νοβότνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας. Η ΕΚΤ πληρώνει επιτόκιο 0,25% στις διατραπεζικές καταθέσεις που γίνονται από τις ιδιωτικές τράπεζες, ενώ χρεώνει 1,75% επιτόκιο στον έκτακτο δανεισμό του, έναντι του βασικού επιτοκίου του 1%.
Η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο μέσω των δύο περικοπών κατά 0,25% από το τέλος του προηγουμένου έτους, για να διαμορφωθεί στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

Νewscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα