ΝΟΒΟΤΝΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

22:43 20/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την ανάγκη να γίνουν άμεσα επενδύσεις στην... Ελλάδα, προκειμένου να μη μετεξελιχθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους σε τραπεζική κρίση, υπογράμμισε ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα, επικίνδυνο το επίπεδο της...
ανεργίας στη χώρα. Ο κ. Νοβότνι υπεραμύνθηκε της σημασίας και της ισχύος της Ευρωζώνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το ευρώ ως νόμισμα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Προβλήματα έχουν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές
χώρες και όχι το ίδιο το ευρώ».
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Νοβότνι παραδέχθηκε πως «η χώρα δεν είναι σε θέση να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές», ενώ τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η Αθήνα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα επίπεδα ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία είναι επικίνδυνα, ενώ αναφερόμενος στην άνοδο των τιμών των πετρελαίου είπε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το σοκ που μπορεί να προκαλέσει η άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού».
Οσο για το χάσμα μεταξύ Νότου και Βορρά στην ευρωζώνη, ο κ. Νοβότνι προειδοποίησε ότι θα διευρυνθεί την επόμενη διετία. «Αυτή η απόκλιση δυστυχώς θα καταγραφεί και το 2012 πιθανότατα και τα δύο επόμενα χρόνια. Μετά από την πάροδο της διετίας τα αποτελέσματα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν υιοθετηθεί εν τω μεταξύ θα αρχίσουν να αποδίδουν και να οδηγούν σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης».
Keywords
Τυχαία Θέματα