ΝΒΑ: O Χαρτοπόλεμος συνεχίζεται

17:30 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι Ιδιοκτήτες και οι παίκτες δεν έχουν κανονίσει νέα συνάντηση…
προτιμώντας να αναλωθούν σε δηλώσεις, με το ΝΒΑ να στρέφεται σε Δικαστή προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματά του.

Οι δύο πλευρές δεν κρύβουν πλέον ότι δεν εμπιστεύεται η μία την άλλη. Οι παίκτες υποστηρίζουν πως οι Ιδιοκτήτες προσπαθούν να τους εκβιάσουν και να δημιουργήσουν τριγμούς στο Σωματείο τους. Οι Ιδιοκτήτες νιώθουν ότι οι παίκτες τους είναι παράλογοι στις απαιτήσεις τους, τονίζοντας
ότι ούτε οι παίκτες είναι αθώοι, αφού έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί για να πάρουν αυτό που θέλουν. Και στη μέση βρίσκεται ένας Δικαστής!

Τόσο οι παίκτες όσο και οι Ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει αμφότεροι αγωγή, υποστηρίζοντας οι μεν για τους δε ότι δεν διαπραγματεύονται με καλή πίστη. Το ΝΒΑ θέλοντας να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα έχει προσφύγει και αυτό σε Δικαστή, θέλοντας να σιγουρευτεί ότι το lockout δεν θα χαρακτηριστεί παράνομο, αλλά (κυρίως) να έχει στα χέρια του μία δικαστική απόφαση που δεν θα αφήσει τους παίκτες να διαλύσουν το Σωματείο τους σαν μέτρο πίεσης.

Η αγωγή του ΝΒΑ ξεκίνησε να εκδικάζεται και όλοι περιμένουν την κρίση του Δικαστή Paul Gardephe που άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Το ΝΒΑ υποστηρίζει ότι οι παίκτες εκβιάζουν τη λίγκα ότι θα διαλύσουν το Σωματείο τους για να βρεθεί λύση, επιθυμώντας ο Δικαστής να κρίνει παράνομη την απειλή. Οι δικηγόροι των παικτών υποστηρίζουν ότι στη λίγκα δεν έχουν καν υπόθεση, αφού οι παίκτες ποτέ δεν υποστήριξαν κάτι τέτοιο.

Ο Gardephe δεν εξέδωσε κάποια απόφαση, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι οι δύο πλευρές δεν μιλούν καν την ίδια γλώσσα.


Keywords
Τυχαία Θέματα