ΝΒΑ: Θρίλερ στην κορυφή

23:35 12/4/2011 - Πηγή: 24wro
Έτσι όπως έστρωσαν οι Σπερς, θα κοιμηθούν! Μπορεί να έχουν 4 σερί νίκες...
αλλά το κακό είχε γίνει με τις 6 προηγούμενες συνεχόμενες ήττες! Οι Μπουλς πλέον ορέγονται και την 1η θέση σε όλο το ΝΒΑ και για να μην έχουν προβλήματα τα «σπιρούνια» πρέπει να νικήσουν τους πρωταθλητές Λέικερς στην έδρα τους.  Δύσκολο πέρασμα και για τους «ταύρους» από τη Νέα Υόρκη.



ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΣΙΚΑΓΟ
ΜΠΟΥΛΣ (-4)
Οι Μπουλς ξέρουν ότι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσουν είναι οι όγδοοι Πέισερς. Επειδή σκέφτονται μελλοντικά όμως, θα κυνηγήσουν τη νίκη, καθώς αν οι Σπερς χάσουν από τους Λέικερς, θα αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα στο ΝΒΑ. Βέβαια αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού φέτος δεν έχουν κερδίσει τους Νικς. Διπλό το κίνητρο για το Σικάγο, δηλαδή! Το σίγουρο είναι ότι θα παίξει με όλα τα αστέρια του! 19 νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια.

Από την άλλη, οι Νικς ξέρουν τον αντίπαλό τους και αυτός θα είναι οι Σέλτικς. Είτε νικήσουν είτε ηττηθούν από τους πρωτοπόρους της περιφέρειάς τους, δεν αλλάζει κάτι. Μόνο το γόητρο. Λογικά θα το κοντράρει, αλλά δεν θα σκιστεί κιόλας. Γι’ αυτό δεν βλέπω και τον Στουνταμάιρ να παίζει, προστατεύοντας έτσι τον αριστερό αστράγαλό του.


ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΣ (+5,5)
Τη νίκη θα διεκδικήσουν με περισσότερο πάθος οι Μπλέιζερς, αφού έτσι θα εξασφαλίσει την 6η θέση και μετά θα κυνηγήσει και την 5η, ελπίζοντας να μην πέσει στο διάβα των Λέικερς ή των Σπερς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Άλλωστε είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή και παίζουν στην έδρα τους που τους δίνει έξτρα δύναμη. Δεν θα αγωνιστεί ο έμπειρος σέντερ, Μάρκους Κάμπι.

Οι Γκριζλς από την άλλη, πέτυχαν το στόχο τους που ήταν η επιστροφή στα πλέι οφ, έπειτα από πέντε χρόνια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι ολοκλήρωσαν το έργο τους, αφού όσο ζουν…ελπίζουν! Αλλά στο εξής, ότι έρθει, μόνο καλό θα είναι. «Είμαστε ακόμη πεινασμένοι. Διψάμε σαν σκυλιά και θα σταματήσουμε μόνο όταν αποκλειστούμε στα πλέι οφ», τόνισε ο γραφικούλης αναπληρωματικός φόργουορντ, Ντάρελ Άρθρουρ, που αποτυπώνει ωστόσο, το κλίμα στο Μέμφις. Αν νικήσουν, φτάνουν τους Μπλέιζερς στην 6η θέση και υπερτερούν λόγω των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Πάντως, κόντρα στην ομάδα του Πόρτλαντ έχουν 2/2 φέτος και έρχονται με φόρα, έχοντας 9/11 νικηφόρα παιχνίδια.


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (+6,5)
Τα γράφαμε και την προηγούμενη φορά! Από εκεί που κυνηγούσαν την 1η θέση στο ΝΒΑ, τώρα βρίσκονται στην 5η θέση (μαζί με τους Μάβερικς) και παλεύουν απόψε για να μη βρεθούν πίσω από το Ντάλας και ενδεχομένως κι από τους Θάντερ. Οι Λέικερς ωστόσο, δεν δείχνουν να καίγονται, καθώς ξέρουν τον τρόπο και μαζεύουν δυνάμεις για τα πλέι οφ. Προέρχονται από πέντε σερί ήττες, εκνευρίζοντας τον Φιλ Τζάκσον που τα έβαλε με τους soft παίκτες του.

Οι Σπερς έχουν πάρει τα δύο από τα τρία φετινά παιχνίδια κόντρα στους «λιμνανθρώπους», με τον Τόνι Πάρκερ να είναι ο καλύτερος συν
Keywords
Τυχαία Θέματα