Ο Sir Richard Branson προδίδει τα μυστικά της Νέας Επιτυχίας

20:36 21/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Richard Branson είναι καταρχήν... εκκεντρικός. Είναι συνάμα ατρόμητος, αν αναλογιστείς ότι έχει πετάξει με αερόστατο από την Ιαπωνία ως τον Αρκτικό Καναδά μόνο και μόνο για να σπάσει το ρεκόρ (ίσως και την πλάκα του!), ενώ λίγα χρόνια πιο πριν πανηγύριζε την πρωτιά τού να διασχίζεις τον Ατλαντικό με αερόστατο extra large διαστάσεων -το προσωπικό του «Virgin Atlantic Flyer».
Ο Branson είναι επίσης εξαιρετικά κομψός και καλοντυμένος. Το αγγλικό αντρικό περιοδικό-βίβλος
του στυλ GQ, τον συγκαταλέγει ανελλιπώς στους «UK’s best-dressed men». «Sharp and sleek» που λένε και οι φλεγματικοί βρετανοί.
Είναι επίσης λάτρης του «όμορφου και σαγηνευτικού»: το ιδιόκτητο νησί του, Necker Island, στο σύμπλεγμα των βρετανικών Virgin Islands, έχει φιλοξενήσει κάμποσες φορές το set-up της ετήσιας σέξι έκδοσης «Sports Illustrated: Swimsuit Issue», όπου τα πιο διάσημα σούπερ-μόντελ του πλανήτη με τις πιο ηδονικές καμπύλες ξαπλώνουν νωχελικά πάνω στη λευκή άμμο του πριβέ νησιού του. Ο ίδιος δεν στεκόταν και πολύ μακριά από τη φωτογράφιση...!
Ο Richard Branson είναι αναμφισβήτητα, έξυπνος, προνοητικός, καινοτόμος και με έντονο επιχειρηματικό δαιμόνιο, αν σκεφτείς ότι από μια σχολική του έκδοση στα 16 του, το περιοδικό «Student» -όπου διαφήμιζε κατά κόρον δίσκους- έφτασε να δημιουργήσει ένα δισκογραφικό κολοσσό που έχει στο παρελθόν υπογράψει από τους Sex Pistols μέχρι τους Culture Club και τον Mike Oldfield, ενώ ακόμη πιο ανοδική πορεία έφτασε να απολαμβάνει με την αυτοκρατορία των καταστημάτων δίσκων που του ανήκει παγκοσμίως, τα γνωστά Virgin Megastores.

Στις μπίζνες του φυσικά συγκαταλέγονται όλα τα ventures που έχουν ως πρώτο συνθετικό τη λέξη «Virgin» (Atlantic Airways, Trains, Mobile, Cola, Vodka, Galactic, κλπ). Επιχειρηματικά, ο Richard Branson είναι δεκάδες ακόμα πράγματα, που για να απαριθμηθούν με κάθε λεπτομέρεια χρειάζεται να χυθεί πολύ μελάνι: 200 εταιρίες σε περισσότερες από 30 χώρες κι ένα «Virgin Group» κάτι σαν «ελβετικός σουγιάς» που επεκτείνεται και κυριαρχεί σε όλο σχεδόν το σύγχρονο επιχειρηματικό φάσμα (αναψυχή, κινητή τηλεφωνία, broadband, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ψηφιακές εκδόσεις, οικονομία, διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, υγεία, αλλά και ανανεώσιμη μορφή ενέργειας).
Ο Richard Branson σαφώς και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα: είναι ο 4ος πιο πλούσιος Άγγλος υπήκοος και ο 254ος πιο εύπορος στον πλανήτη σύμφωνα με την ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, με καθαρό εισόδημα που αγγίζει τα 4,2 δις δολάρια. Καθόλου άσχημα για έναν δυσλεκτικό με όχι και τόσο αξιέπαινες επιδόσεις πίσω στο σχολείο, ο οποίος όμως καθοδόν ανακάλυψε ότι έχει μέγιστο ταλέντο στο να επικοινωνεί εποικοδομητικότατα με τους άλλους. Η ζηλευτή πορεία του είναι σαφέστατα τα πειστήρια της επικοινωνιακής επιτυχίας του.
Ο χρισμένος «Sir Richard Branson» είναι –εν μέρει- σταρ της μεγάλης οθόνης: οι cameo εμφανίσεις του από τα «Φιλαράκια» και το «Baywatch», μέχρι το τζειμσμποντικό «Casino Royale» και τους
Keywords
Τυχαία Θέματα