Ο ανάδρομος Ερμής

21:51 31/3/2011 - Πηγή: 24wro
Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 23 Απριλίου, ο Ερμής θα κινηθεί και πάλι ανάδρομα ...
για περίπου τρεις βδομάδες, όπως κάνει τρεις έως τέσσερεις φορές κάθε χρόνο. Αυτή την φορά η ανάδρομη πορεία του θα είναι στο ζώδιο του Κριού. Ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο και επομένως έχει την μικρότερη τροχιά, που διαρκεί 88 μέρες. Κάθε 88 μέρες, όταν ετοιμάζεται να περάσει πίσω από τον Ήλιο, εμείς από την γη τον βλέπουμε να επιβραδύνει την ταχύτητά του και να κινείται προς τα πίσω στην τροχιά του. Φυσικά κανένας πλανήτης δεν κινείται πραγματικά προς τα
πίσω στην τροχιά του, απλώς έτσι τον βλέπουμε εμείς από την γη. Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών αποτελεί μια σημαντική αστρολογική επίδραση.






Ο Ερμής είναι ο ανθρώπινος νους, αφού κυβερνά τον εγκέφαλο και τις νοητικές μας λειτουργίες. Είναι η ικανότητά μας να λαμβάνουμε, να επεξεργαζόμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να ταξινομούμε και να ερμηνεύουμε τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που παίρνουμε από το περιβάλλον μας, έτσι είναι η ικανότητά μας να μαθαίνουμε. Είναι η ικανότητά μας να παράγουμε και να επικοινωνούμε λογικές σκέψεις και επομένως είναι και η γλώσσα ως μέσο της επικοινωνίας της σκέψης μας. Είναι τα δίκτυα που συνενώνουν πληροφορίες μέσα στον εγκέφαλό μας και κατ’ επέκταση τα δίκτυα που ενώνουν πληροφορίες, ανθρώπους και ιδέες. Είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των οργάνων και των κινήσεων μας, όπως είναι ο συντονισμός της κίνησης των δυο χεριών μεταξύ τους ή ο συντονισμός των ματιών και των κινήσεων των χεριών.






Όταν ο Ερμής γυρνά ανάδρομος φαίνεται να αποσυντονίζεται ο ανθρώπινος νους και να αποδιοργανώνονται οι νοητικές λειτουργίες. Τα πράγματα δεν λειτουργούν με την τάξη και την οργάνωση που λειτουργούσαν πριν και φαίνεται να επικρατεί μια γενικότερη σύγχυση. Οι άνθρωποι γίνονται πιο νευρικοί, ξεχνούν πράγματα, χάνουν αντικείμενα, κάνουν λάθη και απροσεξίες, είναι πιο αφηρημένοι και αναποφάσιστοι ή αλλάζουν γνώμη για αποφάσεις που έχουν πάρει. Η επικοινωνία με τους άλλους δεν είναι το ίδιο εύκολη και συχνά γίνονται παρεξηγήσεις από παρερμηνεία των λόγων των άλλων. Βέβαια ο βαθμός που ο καθένας μας επηρεάζεται απ’ αυτή την κατάσταση εξαρτάται από το τι αγγίζει ο ανάδρομος Ερμής στον προσωπικό μας χάρτη.






Κι αφού ο ανθρώπινος νους φαίνεται να αποσυντονίζεται, επηρεάζονται ταυτόχρονα όλα τα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής. Απροσεξίες στην οδήγηση προκαλούν περισσότερα ατυχήματα ή χάνουμε τον δρόμο μας. Τα μέσα συγκοινωνίας παρουσιάζουν προβλήματα ή καθυστερήσεις και επηρεάζονται οι διαδρομές και τα ταξίδια. Μπορεί να χάσουμε το τρένο ή την πτήση μας ή να παρουσιάσουν καθυστέρηση. Μπορεί ακόμα να χάσουμε τις αποσκευές μας σε ταξίδι. Μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα ή λάθη στο ταχυδρομείο, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα ή στην σύνδεσή μας με το διαδύκτιο καθώς επίσης και στα τηλέφωνα και τις τηλεφωνικές μας επ
Keywords
Τυχαία Θέματα