Ο απάνθρωπος φράκτης του αίσχους στον Έβρο μπαίνει στην τελική ευθεία

19:00 15/8/2011 - Πηγή: 24wro
Στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό... Γ.Παπανδρέου αρέσουν τα μεσαιωνικά μυθιστορήματα.
Ξέρετε, αυτά με πύργους, ιππότες, μάγους και άγια δισκοπότηρα.

Μάλιστα, η μεσαιωνική λογοτεχνία φαίνεται ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης καθώς οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άλλοτε υποδύονται τους ιππότες της κάθαρσης και του εκσυγχρονισμού (για να βγουν όμως πρωταθλητές στη Διαπλοκή
και στη Μίζα) και άλλοτε επαναφέρουν στην ζωή του κόσμου της εργασίας συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Ενδεικτικά και ανατριχιαστικά συνάμα είναι τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί Δημόσιας Διαβούλευση της Τεχνικής Περιγραφής και των Τεχνικών Προδιαγραφών του έργου με τίτλο «Κατασκευή τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στη περιοχή Νομού Έβρου».

Η ελληνική κυβέρνηση υιοθετώντας τα χειρότερα πρότυπα καταστολής και τα πιο εγκληματικά μέτρα που ακολούθησαν η αμερικανική κυβέρνηση κτίζοντας αντίστοιχους φράκτες στα σύνορα με το Μεξικό, το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ που περικύκλωσε τα Παλαιστινιακά εδάφη με Τείχη του Αίσχους φυλακίζοντας εκατομμύρια πολίτες, προχωρά ακάθεκτη στη δημιουργία ενός αντίστοιχου Φράκτη.

Πραγματικά, η περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών σοκάρει.

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και του παράνομου εμπορίου σχεδιάζουν να κτίσουν ένα Τείχος μήκους 10.3 χιλιομέτρων , με διπλή περίφραξη ισχυρών συρματοπλεγμάτων (η εξωτερική θα έχει ύψος 2,5 μέτρα και η εσωτερική 3 μέτρα), ενώ ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα λεπιδοφόρα και κωλουροειδή συρμαροπλέγματα (κουσερτίνες).

Από την περιγραφή των τεχνικών στοιχείων του Τείχους, που αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., της FRONTEX, του στρατού , αλλά και την τεράστια αντιαρματική τάφρο που κατασκευάζει ο Στρατός Ξηράς παράλληλα του ποταμού Έβρου (βάθους 7 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων) καταλαβαίνουμε τα εξής: δεν τους ενδιαφέρει η απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Και είναι σίγουρο ότι η απελπισία θα παρακινήσει τους απελπισμένους μετανάστες σε ριψοκίνδυνες ενέργειες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κομματιαστούν στο Τείχος ή να πνιγούν στην τάφρο!

Για μια ακόμη φορά συνειδητοποιούμε ότι η Ευρώπη Φρούριο στοχοποιεί τους δυστυχισμένους σε ιόνιο, Αιγαίο και Έβρο έχοντας ως αιχμή του δόρατος της καταστολής και δολοφονικό εργαλείο τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει να εμποδίσει με κάθε μέσο τη διέλευση των μεταναστών προς τη Δύση.

Και είδαμε πρόσφατα με την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη Λιβύη για ποιους πολιτικούς και οικονομικούς λόγους πυροδοτείται η μετανάστευση, αλλά και το πώς η πολιτισμένη Δύση στέκεται απέναντι τους: βουλιάζοντας τα σαπιοκάραβα που υπερχειλίζουν δυστυχία, αδιαφορώντας για την οδύσσεια των πεινασμένων και άρρωστων απελπι
Keywords
Τυχαία Θέματα