Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το χαράτσι της ΔΕΗ

11:17 27/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική...
η είσπραξη του Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κρίνεται την προσεχή Δευτέρα στον Άρειο Πάγο, καθώς θα συζητηθεί σε συμβούλιο η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ταυτόχρονα, το Δημόσιο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεση της ίδιας απόφασης, η συζήτηση της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί.

Το
υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εκπροσωπείται από τον Γιάννη Στουρνάρα, ισχυρίζεται στο αίτημά του ότι αν εκτελεστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στα έννομα συμφέροντα του Δημοσίου, γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος το επιβάλλουν.

Σύμφωνα με το αίτημα επίσης, αυτή ακριβώς η αδυναμία είσπραξης θα επιφέρει απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, θα διαμορφώσει ελλειμματικό προϋπολογισμό και θα επέλθει αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Τονίζεται επίσης ότι από τον συνδυασμό των παραπάνω ισχυρισμών υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης ή αλλιώς δυσχερώς επανορθώσιμης βλάβης του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι το να εξευρεθεί ισοδύναμο χρηματικό ποσό από άλλες πηγές με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατον.

eparousia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα