Ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο της Τιμής σε Αμερικανό Πεζοναύτη

07:20 16/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο... της Τιμής στον πρώην δεκανέα των Πεζοναυτών Ντακότα Μάιερ, για την γενναιότητα που επέδειξε και την έλλειψη φόβου με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, ενώ βρισκόταν στο πεδίο της μάχης.

Ο κ. Ομπάμα ανέφερε από το Λευκό Οίκο την Πέμπτη κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε, ότι αποτίνει φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που έβαλε τον εαυτό του «στο επίκεντρο των συμπλοκών πολλές φορές».
Ο ίδιος τόνισε ότι το Μετάλλιο της Τιμής αντανακλά
την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του έθνους και ότι ο ίδιος είναι «υπερβολικά περήφανος» για τις πράξεις του δεκανέα Μάιερ.

Πριν από την απονομή του μεταλλίου, ο κ. Ομπάμα προσκάλεσε μια ομάδα στρατιωτών που υπηρέτησαν με τον τιμώμενο πεζοναύτη να σταθούν δίπλα του. Όπως είπε ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν επιθυμία του δεκανέα Μάιερ να παρευρεθούν, καθώς όπως ο ίδιος είπε, υπηρέτησε ως μέλος μιας ομάδας και σε κάθε ομάδα είναι σημαντικό το κάθε μέλος της.

Ο δεκανέας Μάιερ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν με μια ομάδα συμπλοκών όταν στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, δέχθηκαν ισχυρά πυρά από ομάδα Ταλεμπάν καθώς κινούνταν προς μια κοινότητα στην κοιλάδα Γκαντζάλ.
Ο δεκανέας Μάιερ, βρισκόταν στο τέλος της φάλαγγας την στιγμή της επίθεσης και έκανε πέντε δρομολόγια με το όχημα του υπό τα πυρά των Ταλεμπάν για να μεταφέρει 13 αμερικανούς πεζοναύτες και 23 άνδρες των αφγανικών δυνάμεων που είχαν εγκλωβιστεί. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην επικίνδυνη ζώνη για να συλλέξει τα πτώματα τεσσάρων ανδρών των αμερικανικών δυνάμεων.

Ο δεκανέας Μάιερ είναι ο τρίτος εν ζωή αμερικανός πολίτης και ο πρώτος πεζοναύτης που του απονέμεται το συγκεκριμένο μετάλλιο.Το Μετάλλιο της Τιμής είναι η ανώτατη διάκριση στον αμερικανικό στρατό.
Keywords
Τυχαία Θέματα