Ο διάλογος δεν ξεκινάει με απειλές, απαντά στους επικριτές του ο Γ.Μπαμπινιώτης

13:44 29/3/2012 - Πηγή: 24wro
Απάντηση στην κριτική που δέχεται για την απόφασή του να αποσυνδεθεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ...
από την εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης, όπως ορίζεται από τον νόμο πλαίσιο που ψηφίσθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ της Πολιτείας και των Ιδρυμάτων δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές.

Επίσης, σημειώνει ότι «η εξέλιξη των
πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια».

Την Τετάρτη η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλούσε να υπάρξει αντίσταση απέναντι σε πιέσεις και συντεχνίες.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει ότι «καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα 24 πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης», ενώ μόνο σε επτά από τα 16 ΤΕΙ έχει εκλεγεί Συμβούλιο.

«Τελικά, ένας νόμος που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011 στην πράξη δεν εφαρμόζεται» επισημαίνει ο κ. Μπαμπινιώτης.

Επαναλαμβάνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί, κάτι που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, και ότι «ο διάλογος για να καρποφορήσει δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές, όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ».

Συμπληρώνει ότι υπουργικές αποφάσεις έχουν ήδη δώσει το 24% του προϋπολογισμού «κατά παρέκκλιση του νέου νόμου».

«Ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις μπορεί να εφαρμοσθεί ο νόμος στα πανεπιστήμια» συμπληρώνει.

Και καταλήγει: «Ο σημερινός υπουργός Παιδείας (χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας το μόνο που προσπαθώ είναι να λύσω υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια σε μια κρίσιμη περίοδο: πανελλαδικές εξετάσεις, βιβλία στα σχολεία για την επόμενη χρονιά, προετοιμασία για ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ, ηρεμία και διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια».
Keywords
Τυχαία Θέματα