Ο Γέροντας Πορφύριος σε Οίκο ανοχής των Αθηνών

21:46 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ενα περιστατικό που έγινε πριν από αρκετά... χρόνια περιγράφει το «Αγιορίτικο Βήμα» το οποίο φυσικά δεν είναι τυχαίο και στέλνει μηνύματα που πάντα είναι επίκαιρα.
Σας το μεταφέρουμε:
«Πριν μερικά χρόνια, παραμονή των Θεοφανείων, o Γέροντας Πορφύριος πήγε, κατά το έθιμο, ν’ αγιάσει τα σπίτια. Όπως έμπαινε στα σπίτια ένα ενα, μπήκε και σ’ ένα σπίτι, το οποίο, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, ήταν οίκος ανοχής. Την ώρα που άρχισε να ψάλλει «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου …;» και ν’ αγιάζει, του λέει η ιδιοκτήτρια : «Μη, μη, δεν κάνει αυτές να φιλήσουν το σταυρό».
Κι ο Γέροντας Πορφύριος
της είπε: «Δεν ξέρω αν αυτές ή εσυ δεν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό». Ασπάσθηκαν το σταυρό οι γυναίκες εκείνες και ο Γέροντας Πορφύριος τους μίλησε με τρυφερότητα. Τους μίλησε για την αγάπη προς το Θεό.
Βλέποντας την μορφή του Γέροντος Πορφυρίου, οι γυναίκες εκείνες υπέστησαν μια εσωτερική αλλοίωση ιδιαίτερα, όταν είπε: «Ν’ αγαπήσετε το Χριστό, που σας αγαπά, και θα δείτε τότε πόσο ευτυχισμένες θα είστε. Αν ξέρατε πόσο σας αγαπά ο Χριστός! Προσπαθήστε κι εσείς να τον αγαπήσετε». Γνώριζε ο Γέροντας Πορφύριος ότι αν εκείνες οι γυναίκες γνώριζαν το Χριστό και τον αγαπούσαν θα εγκατέλειπαν το επάγγελμα που έκαναν».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα