Ο Γερουλάνος δεν καταλαβαίνει πού... καθυστερεί το μνημόνιο

20:20 17/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από τους ευρωπαίους, την τρόικα, αλλά ...και υπουργούς και βουλευτές του κόμματός του, κινήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, που απέρριψε ότι υπάρχει κωλυσιεργία ως προς την εφαρμογή του μνημονίου.
«Εγώ δεν καταλαβαίνω πού είναι η δραματική καθυστέρηση του μνημονίου» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος,
σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real Fm αναγνωρίζοντας πάντως τις καθυστερήσεις στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Επίσης, έκανε λόγο για ευρωπαϊκό έλλειμμα ηγεσίας, που θα εφαρμόζει μια μεγάλη και γενναία πολιτική ενώ επεσήμανε ότι εμείς καλούμαστε να δουλέψουμε με τις ταχύτητες που επιβάλλει η ΕΕ, όταν «όταν η ίδια η ΕΕ δουλεύει με άλλες ταχύτητες- αυτό δεν έχει λογική».
Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για ανεπάρκεια στις πολιτικές που ζητά η Ευρώπη, οι οποίες δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. «Θα συνεχίσουμε έτσι με μικρομπαλώματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μία υπονόμευση του ευρώ, ή θα κάνουμε γενναίες κινήσεις που θα προλάβουν τις αγορές;» διερωτήθηκε.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο δυσμενές επενδυτικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς, γεγονός που δυσχεραίνει τις αποκρατικοποιήσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η χώρα. «Πιστεύουν οι Ευρωπαίοι ότι θα πρέπει να τα δώσουμε κοψοχρονιά;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα