Ο κ. Νικητιάδης, ο συνεργάτης και …ένας «γυμνός βασιλιάς»

21:05 26/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης που είχαν τα μέλη... της Διαρκούς Επιτροπής των Οικονομικών της Βουλής, αναφέρονταν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, τα βασικά πρόσωπα της συνεδρίασης, ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Γ. Σπανουδάκης μια λέξη ανέφεραν: newsbomb.
Ο λόγος για το σημερινό ρεπορτάζ σχετικά με συνεργάτη του κ. Γ. Νικητιάδη, ο οποίος έχει καταδικαστεί με αναστολή. Δεν αρκούσαν τα κοσμητικά επίθετα για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, ούτε η απορία «γιατί τώρα;».
Οι απαντήσεις είναι απλές, η ενημέρωση ποτέ δεν σταματά και κυρίως όταν ο κ. Γ. Νικητιάδης θα πρέπει να φανεί αποτελεσματικός ως πολιτικός. Δεν καταδικάσαμε τον συνεργάτη του, ούτε σχολιάσαμε το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Θα αναμέναμε πολιτική τόλμη και σοβαρότητα για μια υπόθεση που θεωρείται σκοτεινή, πλήττει επαγγελματικά έναν άνθρωπο και διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο μιας υπόθεσης συκοφαντίας. Αν όλα αυτά ήταν γνωστά στον κ. Γ. Νικητιάδη και επιβεβαιωμένα, τότε κακώς χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του συνεργάτη του στον στενό πυρήνα του γραφείου του.
Αν δεν τα γνώριζε, έχει την ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσει το όνομα του συνεργάτη του. Επίσης, αυτό το θέμα δείχνει ότι δεν πρέπει να μένουν στους διαδρόμους και στο καφενείο τα Βουλής τα ρεπορτάζ και οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ. Υπάρχει το θέμα επιλογής συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία, όπου επικρατεί ακόμα η λογική του Δημοσίου ή του «είδα φως και μπήκα».
Αν δεν σοβαρευτούν ορισμένοι σε αυτά τα πράγματα, τότε πώς φιλοδοξούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση; Για καλό και για κακό μπορούμε να τους χαρίσουμε το μύθο του «γυμνού βασιλιά».

prionokordela.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα