Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου που δεν παίζει μπάσκετ

19:15 22/9/2011 - Πηγή: 24wro
Για να σε αποβάλει το... σύστημα του ΝΒΑ πρέπει να έχεις κάνει κάτι βαρύ κι ασήκωτο…
Η κατοχή και χρήση παράνομων ουσιών, η σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση, το αλκοόλ, η βία τιμωρούνται, αλλά συγχωρούνται κιόλας. Αν όμως δυσφημίσεις τη λειτουργία του πρωταθλήματος (όπως ο ρέφερι Ντόναχι με τα «στημένα» ματς) ή αν σκοτώσεις άνθρωπο, τότε «έφυγες!».

Ο Τζέισον Ουίλιαμς για παράδειγμα, δεν έπαιξε μετά το 1999 -ήταν 31 ετών τότε- και από το 2010
είναι φυλακή και θα μείνει εκεί μέχρι το 2016 κατηγορούμενος για συμμετοχή στο φόνο του Κώστα Χριστοφί. Ο Τζαβάρις Κρίτεντον, είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση. Αυτός βέβαια, την έχει... βάψει, γιατί κατηγορείται πως ο ίδιος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνθρωπο.

Αυτές είναι οι ακραίες περιπτώσεις. Υπάρχουν και παίκτες που κατέστρεψαν την καριέρα τους γιατί το... παράκαναν. Για παράδειγμα, ο φημισμένος και αγαπημένος στην Ελλάδα, Ουόλτερ Μπέρι, τη μία ήταν σταρ των Σπερς (με 17+ πόντους μέσο όρο) και την άλλη όλες οι πόρτες ήταν κλειστές γι' αυτόν. Πίσω από τέτοιες περιπτώσεις κρύβονται ιστορίες που αγγίζουν τα όρια του αστικού μύθου. Στην περίπτωση του Μπέρι ο θρύλος λέει πως ο αδελφός του έκανε εμπόριο ηρωίνης από το Νιου Τζέρσεϊ στη Νέα Υόρκη. Ετσι, όταν ο ΝΒΑερ της οικογένειας βρέθηκε στους Νετς το 1988 μπλέχτηκε σε κάποιες περιπέτειες και η λίγκα χωρίς να ανακοινώσει τιμωρίες «απέβαλε» με τον τρόπο της έναν υψηλού επιπέδου παίκτη τους, που όμως, υπήρχε ο κίνδυνος να του «κολλήσουν» την ταμπέλα του drug dealer.

Ολα καλά μέχρι εδώ. Υπάρχουν δικαιολογίες και στοιχεία για κάθε περίπτωση «κακού» παιδιού που έπρεπε να σβηστεί από τον χάρτη. Κανείς δεν έχει καταλάβει όμως, τι γίνεται με τον Ρασάντ ΜακΚαντς. Στα 27 του θα μπορούσε να είναι μέχρι και Αll-Star στον «μαγικό πλανήτη», αν αναλογιστούμε πως στα 22 του (με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς) είχε 14,9 πόντους μέσο όρο ως αναπληρωματικός. Κι όμως, ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα έχει να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ εδώ και 2 χρόνια!

Δεν είναι ότι δεν θέλει, ούτε ότι αποσύρθηκε γιατί βαρέθηκε. Κανένας δεν τον έχει προσκαλέσει στην ομάδα του και κανένας δεν του έχει δώσει συμβόλαιο. Εστω κι αν ο ίδιος ίσως να μην προσπάθησε πολύ για να βρει ένα, κανονικά θα έπρεπε να τον παρακαλάνε και αυτός να διαλέγει τι τον βολεύει περισσότερο: Νέα Υόρκη, Ουόσινγκτον, Λ.Α...

Ετσι, ο ΜακΚαντς έχει τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο που δεν παίζει όμως μπάσκετ! Δηλαδή, αν βάλουμε μια λίστα με τους εν ενεργεία αθλητές που έχουν μείνει εκτός για μία ολόκληρη σεζόν, τότε ο συγκεκριμένος είναι το μακράν του δευτέρου Νο1. Και πέραν του ταλέντου του, είναι αξιομνημόνευτο πως έχει να παίξει όχι ένα χρόνο, αλλά δύο... γεμάτα! Και βαδίζει στον τρίτο του...
Αυτομάτως, δημιουργείται το ενδιαφέρον για το τι συνέβη στον γκαρντ/φόργουορντ με τα εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα. Mόνο που και ο ίδιος δεν έχει απάντηση.

Ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάτι άξιο αναφοράς. Δε
Keywords
Τυχαία Θέματα