Ο κατώτατος μισθός δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα

13:07 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο κατώτατος μισθός είναι το μόνο ανάχωμα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος...
ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο συγκεκριμένο θέμα.

Σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός και τα δώρα δεν είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε την ανάγκη να γίνει ενδελεχής προσέγγιση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας λέγοντας ότι η τρόικα
δεν γνωρίζει την πραγματική δομή της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω την υπογραφή τους, ακόμα και αν η κυβέρνηση προχωρήσε σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα, γιατί η αξιοπιστία είναι το ζητούμενο και η κοινωνία πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς.

Χαρακτήρισε σοβαρό και υπαρκτό το δίλημμα μένουμε ή φεύγουμε ευρώ, αλλά όπως είπε σε αυτή τη λογική μπαίνουν και ορισμένα ψετοδιλήμματα. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ερωτηματικά για τις απαιτήσεις της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού.

Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι «το να ρίξεις τον κατώτερο μισθό και μάλιστα παραβιάζοντας τη λειτουργία της κοινωνικής διαπραγμάτευσης, είναι έγκλημα».

Τέλος, είπε ότι η βασική αιτία που αποτρέπει τις επενδύσεις είναι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και όχι οι μισθοί.

Έχουμε υποχρέωση να τα βρούμε. Είναι ώρα να πάρουμε μία ξεκάθαρη θέση, καθώς κανείς δεν παίζει με την σωτηρία της χώρας, δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Έκανε λόγο για εκδικητική αντιμετώπιση της τρόικας με τις αλλαγές που ζητά στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα.

Θέματα όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αποτελούν παγίδα της τρόικας και είναι σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Αναγνώρισε ότι η χώρα έχει αναλάβει υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσει σημειώνοντας ότι οι συνθήκες θα πρέπει να παίξουν πρωταρχικό ρόλο για το εάν μπορούμε ή όχι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα