Ο... μετρ του rotation, Βαλβέρδε και οι δύο τελικοί

07:42 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ο φετινός Ολυμπιακός έχει μάθει να «προσγειώνεται» στο… άψε σβήσε, καθώς...
μετά από κάθε σπουδαία νίκη που κατακτά, υποχρεώνεται να σκύψει ξανά το κεφάλι ενόψει της επόμενης δύσκολης αναμέτρησης, είτε εντός, είτε εκτός συνόρων.
Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και πάλι ο Ολυμπιακός, καθώς η άνετη νίκη (3-0) επί του Άρη - η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού
από την ΑΕΚ έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο +4 στην βαθμολογία - γέμισε άπαντες στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών με ικανοποίηση, μπήκε ωστόσο, ήδη στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν ακολουθεί σε τρεις μέρες (15/03, 22:05) η ρεβάνς με τη Μέταλιστ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League, αλλά και το «καυτό» ντέρμπι με τονΠαναθηναϊκό, το οποίο ενδεχομένως να «κλειδώσει» το τίτλο για μία ακόμα χρονιά στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Τα… κεφάλια μέσα, λοιπόν, στου Ρέντη ενόψει των δύο κρίσιμων και καθοριστικών αναμετρήσεων και μάλιστα, σε διάστημα τριών ημερών (!), με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ότι δεν θέλει και πολύ για να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του Ολυμπιακού.

Ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός ωστόσο, στον οποίο άπαντες βγάζουν πλέον το… καπέλο για τον τρόπο, με τον οποίο έχει διαχειριστεί το ρόστερ του Ολυμπιακού όλες αυτές τις «καυτές» εβδομάδες με τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια εντός κι εκτός Ελλάδας, δείχνει να ξέρει πώς να κρατήσει αφενός «φρέσκους» κι αφετέρου σ’ εγρήγορση τους παίκτες του!

Ο Βαλβέρδε επιβράβευσε τους ποδοσφαιριστές του με ρεπό-έκπληξη σήμερα, Δευτέρα (12/03) προκειμένου να «γεμίσουν τις μπαταρίες» τους ενόψει Μέταλιστ και Παναθηναϊκού, ενώ μεγάλη σημασία έχουν και όλα όσα είπε μετά το τέλος του ματς με τον Άρη δικαιολογώντας τους για το ότι… χαμήλωσαν στροφές στο β’ ημίχρονο.

Ο «Txingurri» έδειξε με την δημόσια τοποθέτησή του ότι καταλαβαίνει απόλυτα τους παίκτες του, αλλά κι ότι εκτιμά τις προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός έμεινε «όρθιος» και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει… Κι αυτή η στάση του Βαλβέρδε έχει συζητηθεί στου Ρέντη, καθώς όλοι οι παίκτες εκτιμούν την κίνηση του προπονητή τους να σηκώσει… ασπίδα προστασίας.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει αύριο, Τρίτη (13/03) τους παίκτες του στο προπονητήριο του Ρέντη, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για τα ματς με Μέταλιστ καιΠαναθηναϊκό, αν και ο Ισπανός αυτή τη στιγμή ουσιαστικά «βλέπει» μπροστά του μόνο τους Ουκρανούς και το ματς της προσεχούς Πέμπτης!

«Θα πρέπει να μπούμε μέσα με τη Μέταλιστ έχοντας στο μυαλό μας ότι το παιχνίδι είναι 0-0 και όχι ότι έχουμε προβάδισμα…» έλεγε στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λόγια που είναι… καρμπόν με όσα έλεγε πριν τη ρεβάνς με τη Ρούμπιν Καζάν.

Η διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον προπονητή τουΟλυμπιακού, καθώς θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα - έχοντας και την βοήθεια από την εξέδρα - η ομάδα του θα καταφέρε
Keywords
Τυχαία Θέματα