Ο νόμος πήγε παραθέριση για 2.900 δικηγόρους που έκρυβαν τις συντάξεις!

00:12 24/7/2012 - Πηγή: 24wro

Ορκίστηκαν να υπερασπίζονται το Νόμο με νύχια και με δόντια, ωστόσο στην πορεία κάτι ανάγκασε 2.898 συνταξιούχους νομικούς να καταπατήσουν τον όρκο τους...

αποφεύγοντας να υποβάλλουν φορολογική δήλωση!!!

Τι έδειξε ο έλεγχος;

Μετά από έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
του υπουργείου Οικονομικών, αποδείχτηκε πως το 5,66% των συνολικά 18.951 συνταξιούχων νομικών που έχουν ασφαλιστικό φορέα το ΕΤΑΑ/ΤΑΝ δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ το 3,39% δεν έχουν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση!!

Όσο παράλογο και αν ακούγεται, είναι γεγονός πως ένας στους 10 συνταξιούχους φοροδιαφεύγει, όπως προκύπτει και από την ηλεκτρονική διασταύρωση των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος τις οποίες υποβάλλουν στις εφορίες.

Ειδικότερα, βρέθηκαν:

•32 άτομα (0,17%) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.

•1.070 ασφαλισμένοι (5,66%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση.

•642 ασφαλισμένοι (3,39%) δεν υπέβαλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

•1.186 ασφαλισμένοι (6,64%) δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.

•1.696 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).
«Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό -πολύ μεγαλύτερο του 10%- στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης όταν παρέλαβε τα παραπάνω στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας πως οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν σε κάθε ταμείο ώστε «να εντοπιστούν οι παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή».

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα