Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ξενοδοχειακές θέσεις εργασίας

07:02 10/1/2012 - Πηγή: 24wro

Την υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης...

του 40% των εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, που μπορεί να είναι
κλασικού τύπου ξενοδοχεία, μοτέλ, επιπλωμένα διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, που διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ.
Αξίζει να σημειωθεί πως προϋπόθεση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού μέσα στο τρίμηνο πριν την υποβολή της αίτησης.
Να διευκρινιστεί ακόμη πως μια επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για κάποια μόνον από τις μονάδες της (για παράδειγμα κατάλυμα, μαρίνες, spa, γκολφ κλπ).
Η ενίσχυση την οποία θα λάβει μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για χρονική περίοδο τριών ετών.
Το πρόγραμμα συνιστά εξαιρετικά ωφέλιμο για υπαλλήλους που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και για προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εφόσον ο εργοδότης επεκτείνει τις συμβάσεις αυτές έως το τέλος του δωδεκάμήνου του προγράμματος.

Απαραίτητες ενέργειες για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα είναι η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για επιχορήγηση μέσα στον μήνα που ακολουθεί τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ΑΠΔ τριμήνου.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση η οποία βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα