Ο Ολάντ λέει ψέματα στους Γάλλους μέρα-νύχτα ξεσπά ο Σαρκοζί

07:52 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σφοδρή επίθεση κατά του βασικού αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ εξαπέλυσε την Πέμπτη...
ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο ότι θα διεκδικήσει άλλη μία προεδρική θητεία.

Ο Ολάντ «λέει ψέματα πρωί και βράδυ» στους Γάλλους, είπε στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση στο Ανεσί.

«Όταν λέμε στον βρετανικό Τύπο ότι είμαστε φιλελεύθεροι και όταν εξηγούμε στους Γάλλους, ότι ο εχθρός είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας, λέμε
ψέματα, λέμε ψέματα πρωί και βράδυ και αυτό το ψέμα δεν είναι προς τιμήν αυτού που το πρεσβεύει» διευκρίνισε σε αναφορά συνέντευξης του υποψήφιου των Σοσιαλιστών στην εφημερίδα Guardian νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Εντωμεταξύ, σε μία άλλη εξέλιξη, ο κεντρώος υποψήφιος Ερβέ Μορέν απέσυρε την υποψηφιότητά του και ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τον Σαρκοζί, αναφέρει η Le Figaro.

Αν και η εξέλιξη δεν αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τον νυν πρόεδρο, καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας επί Σαρκοζί δεν συγκέντρωνε ούτε 1% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις, αποδυναμώνει το ήδη πολωμένο μέτωπο του κέντρου.

Τη Δευτέρα, η υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών Κριστίν Μπουτέν αποσύρθηκε από την κούρσα για τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 22 Απριλίου και δήλωσε ότι θα στηρίξει και αυτή τον συντηρητικό Σαρκοζί. Όπως και στην περίπτωση του Μορέν, το ποσοστό που συγκέντρωνε στις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνούσε ποτέ το 1%.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος του κέντρου, πέραν του Ολάντ, είναι ο Φρανσουά Μπαϊρού ο οποίος έρχεται τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ποσοστό από 10 ως 15%. Στις εκλογές του 2007 ο Μπαϊρού κατέλαβε την τρίτη θέση εξασφαλίζοντας 18,57% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

* Δημοσκόπηση της εταιρίας Harris Interactive σχετικά με τις προθέσεις των ψηφοφόρων για τον πρώτο γύρο, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, έδειξε ότι ο Ολάντ και ο Σαρκοζί εξασφαλίζουν 28% και 24% αντίστοιχα. Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν φέρεται να εξασφαλίζει 20% και ο Μπαϊρού 13%. Στο δεύτερο γύρο ο Ολάντ θα επικρατούσε του Σαρκοζί με 57% έναντι 43%.
Keywords
Τυχαία Θέματα