Ο Παπαδήμος δεν αποκλείει την παραμονή του στην πρωθυπουργία

12:28 19/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει το ήμισυ της διαδρομής που οδηγεί στην οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει σε ...
συνέντευξή του στους Financial Times ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος εκφράζει την
αποφασιστικότητα της χώρας να μην υπάρξει και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αναφέρει ότι οι πολιτικοί ηγέτες είναι προετοιμασμένοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εφαρμόσουν τις αναγκαίες δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.
Κατά την άποψη του πρωθυπουργού σε λιγότερο από δύο χρόνια η Ελλάδα θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η διαδικασία της πλήρους δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι η άποψη αυτή του κ. Παπαδήμου έρχεται σε αντίθεση με τη διαδεδομένη ανησυχία ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι μια πιθανότητα που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι συντάκτες της εφημερίδας Ραλφ Άτκινς και Κέριν Χόουπ γράφουν ότι ο κ. Παπαδήμος αποκάλυψε τα σχέδιά του να ενισχύσει το πρωθυπουργικό γραφείο για να διασφαλιστεί η συνέχεια του οικονομικού προγράμματος και από τη νέα κυβέρνηση. "Με προσεκτικό τρόπο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές αν διαπιστωθεί ανεπαρκής στήριξη για κάποιον άλλο υποψήφιο", επισημαίνεται από τους Financial Times.

Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν απ' οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές υπογραμμίζει ο κ. Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία ποσοστό 70-80% των Ελλήνων στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ παρά τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται και το βραχυπρόθεσμο κόστος προσαρμογής. "Είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη", τονίζει ο κ. Παπαδήμος.
Keywords
Τυχαία Θέματα