Ο Παπανδρέου αναζητά κυβέρνηση που θα ψηφίσει τα νέα νομοσχέδια

14:46 5/11/2011 - Πηγή: 24wro
Επαφές θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα…
τόνισε κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση του για σχηματισμό κυβερνησης εθνικής συνεργασίας. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει νομοσχέδια και να πραγματοποιήσει όλα εκείνα τα βήματα που απορρέουν από την ιστορική απόφαση της
26ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «η εφαρμογή της συμφωνίας διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ». Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.






Νωρίτερα κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου  δήλωσε ότι «Δεν είμαι κολλημένος σε καρεκλες. Θα κάνω ότι μπορώ για να προκύψει κυβέρνσηση εύρυτατης συνεργασίας», ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και πρόθυμος ακόμη και να αποχωρήσει. 

«Βλέπω ότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρξει και στην πράξη. Η έλλειψη συναίνεσης ανησυχεί τους εταίρους», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. «Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης», τόνισε ο κ. Παπούλιας προσθετοντας ότι υπάρχει «ένας δρόμος, ο δρόμος της συναίνεσης». Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις «για το καλό της πατρίδας και του λαού μας». 


Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, έγινε για να τον ενημερώσει για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.


Ψήφο εμπιστοσύνης παρέσχε η Βουλή με 153 θετικές ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις οποίες περιλαμβάνεται και η ψήφος της κας Λούκας Κατσέλη η οποία επανεντάχθη στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος. 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης. Απούσες από την ψηφοφορία ήταν ανεξάρτητες βουλευτίνες Έλσα Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη.  Στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επανεντάχτηκε η Λούκα Κατσέλη κατόπιν σχετικής απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου. Της επανένταξης αυτής, προηγήθηκε η από πλευράς της κας Κατσέλη, παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.


Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την ψήφο εμπιστοσύνης ως εντολή για τη διαμόρφωση ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας και την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας, μέχρι τις εκλογές.


Ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, είπε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή έργο θα έχει να διασφαλιστεί η επόμενη δόση, να κυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).


To χρόνο για τις κάλπες αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουρ
Keywords
Τυχαία Θέματα