Ο θάνατος σου πάει πολύ...

14:03 28/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η σύγχρονη μάστιγα που σκορπάει τον θάνατο έχει εξαπλωθεί τόσο γρήγορα και σιωπηρά με επικίνδυνα έως και θανατηφόρα αποτελέσματα στην Ελλάδα...
Θύματά της είναι κορυφαίοι αθλητές, επώνυμοι αλλά και νέα παιδιά που ξεκινούν τη χρήση αναβολικών από την εφηβεία.

Πολλοί κάνουν λόγο για επικίνδυνη μόδα σε σημείο να θεωρείται το «μαγικό φίλτρο της ματαιοδοξίας», καθώς στην παγίδα τους δεν πέφτουν μόνο πρωταθλητές αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της showbiz
(σχεδιαστές μόδας, μακιγέρ, μοντέλα, ηθοποιοί), ακόμη και νέα παιδιά που απλώς θέλουν να τραβάνε τα βλέμματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του σχεδιαστή μόδας Βασίλειου Κωστέτσου, ο οποίος δήλωσε: «Κόντεψα να πάθω έμφραγμα από τα αναβολικά» αλλά και του μακιγέρ της Κάτιας Ζυγούλη, του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ, ο οποίος παραδέχτηκε: «Τα αναβολικά με έστειλαν στο νοσοκομείο».

Ο θάνατος του Νίκου Γιγουρτάκη στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Η δήλωση-βόμβα του Τάκη Γιγουρτάκη, πατέρα του 30χρονου αδικοχαμένου επιχειρηματία, ότι ο γιος του χάθηκε από τη χρήση αυτών των σκευασμάτων προκαλεί ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα.

Σε μια εποχή που η εικόνα μετράει περισσότερο από το πνεύμα, βρόμικα κυκλώματα (μέσα στα οποία δρουν και άτομα υπεράνω υποψίας) προωθούν αναβολικά και έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στους χώρους όπου η νεολαία χύνει τόνους ιδρώτα μόνο και μόνο για να κάνει κορμί-«φέτες». Η «Espresso της Κυριακής» με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ρίχνει φως σε σοβαρά ερωτήματα: από πού και πώς φτάνουν στη χώρα μας τα αναβολικά, πώς λανσάρονται στην αγορά, σε ποιους χώρους, αλλά και πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία.
ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ
«Ερχονται με κοντέινερ από διάφορες χώρες και διανέμονται μέσω των γυμναστηρίων ανεξέλεγκτα στους νέουυς και στις νέες που θέλουν να «χτίσουν» το σώμα τους. Μπορεί προσωρινά όλοι αυτοί να θαυμάζουν τα φουσκωμένα μπράτσα τους, αλλά η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο αθλίατρος και παλιός πρωταθλητής κολύμβησης Χρήστος Δάρας, αποκαλύπτοντας πως εκτός από τον Νίκο Γιγουρτάκη δεκάδες επώνυμοι προμηθεύονται αναβολικά για να δείχνουν ωραίοι: «Ο Νίκος ερχόταν στο ιατρείο μου για άλλους λόγους. Μου είχε πει για τα αναβολικά και του τα είχα απαγορέψει. Δεν με άκουσε. Πολλοί είναι οι επώνυμοι που παίρνουν αναβολικά. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα… Θυσιάζουν την υγεία τους στον βωμό της ομορφιάς».

Η Ταϊλάνδη, η Ινδία και η Κίνα είναι μερικές από τις χώρες που οι dealers σε όλον τον κόσμο προμηθεύονται τα αναβολικά και τα… πασάρουν μέσα στα γυμναστήρια και τα γήπεδα: «Το κόστος παραγωγής τους είναι πολύ χαμηλό και τα έσοδα για τους διακινητές τεράστια» αναφέρει ο κ. Δάρας.

Ο personal trainer Τάσος Χαμπέρης επισημαίνει πως σε κάποια από αυτά τα σκευάσματα έχει βρεθεί και ποσότητα ποντικοφάρμακου και τονίζει: «Είναι αδιανόητο με πόσο μεγάλη ευκολία κινούνται μέσα αλλά και έξω από τους
Keywords
Τυχαία Θέματα