Ο Τζένσον Μπάτον μοιράζεται τις σκέψεις του!

15:55 5/6/2011 - Πηγή: 24wro
Λίγες μέρες μετά την συγκλονιστική κούρσα στο Μονακό που τον έφερε...
στο βάθρο ο 31χρονος Βρετανός δίνει τη δική του οπτική για όσα συνέβησαν αλλά και τη συνέχεια.

Εκκινούσες 2ος, οδήγησες την κούρσα κάποια στιγμή και φάνταζες φαβορί αλλά τελικά τερμάτισες 3ο2. Είναι ικανοποιητικό αυτό για σένα ή απογοητεύτηκες;
Από τη μια είναι σημαντικό ότι διαθέτουμε μονοθέσιο ικανό για τη νίκη και αυτό φάνηκε στους δυο τελευταίους αγώνες. Φυσικά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις μια διαγραφόμενη νίκη να γλιστρά μέσα από τα χέρια σου αλλά αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του Μονακό. Συνέβησαν όμως
πολλά θετικά αυτές τις μέρες.
Είχαμε από την αρχή ανταγωνιστικό ρυθμό και οι μηχανικοί έκαναν σπουδαία δουλειά στη ρύθμιση του μονοθεσίου. Αν δεν υπήρχε η κόκκινη σημαία στις δοκιμές το Σάββατο πιστεύω ότι θα είχαμε πάει πιο γρήγορα παρά τη 2η θέση που τελικά πήρα.
Αισθανόμουν άνετα κατά τη διάρκεια του αγώνα, το μονοθέσιο μου έδινε τη δυνατότητα να πιέσω αβίαστα ειδικά στο δεύτερο κομμάτι με τη φρέσκια πολύ μαλακή γόμα ήμασταν πολύ γρήγοροι. Δεν κάναμε κάτι λάθος, ατυχείς συγκυρίες μας εμπόδισαν να νικήσουμε. Αλλά πήραμε πολύτιμους βαθμούς και είμαστε σίγουρα σε καλή θέση για τους δυο επόμενους αγώνες.

Ήσουν κολλημένος για 20 γύρους πίσω από τους Φέτελ Αλόνσο καθώς προφανώς δεν ήταν εύκολο να περάσεις…
Φυσικά αν ήταν εύκολο θα το είχα δοκιμάσει. Τόσο ο Σεμπ όσο και ο Φερνάντο οδηγούσαν αλάνθαστα. Ήταν δύσκολο να μείνω κοντά τους γιατί σε μια τόσο περιορισμένη διαδρομή δεν μπορείς να δεις καθαρά μπροστά και δεν είναι εύκολο να στοχεύεις τις κορυφές των στροφών. Ο μόνος τρόπος να περάσω θα ήταν αν κάποιος απ’ τους δυο έκανε λάθος. Έβλεπα ότι τα ελαστικά του Φέτελ είχαν τελειώσει και περίμενα να κάνει την κίνησή του ο Αλόνσο ελπίζοντας ότι θα συγκρουστούν. Αν γινόταν αυτό θα λειτουργούσε υπέρ μου, αν περνούσε ο Αλόνσο τότε θα έκανα και εγώ επίθεση.

Όλο αυτό πρέπει να ήταν λίγο αποκαρδιωτικό…
Αυτό είναι το Μονακό. Αλλά νομίζω πως μπορούμε να το αλλάξουμε. Το Σάββατο μετά το ατύχημα του Πέρεζ πολλοί ζητούσαν να πάει πιο πίσω αυτός ο τοίχος. Μπορούμε να τροποποιήσουμε εκεί λίγο την έξοδο του τούνελ ώστε να είναι πιο ασφαλής και ταυτόχρονα να δίνεται η ευκαιρία για προσπέρασμα. Αυτό θα βελτίωνε το θέαμα στο Μονακό.

Τι σε κρατάει απασχολημένο μέχρι τον Καναδά;
Πήγα στο εργοστάσιο κάναμε με τους μηχανικούς απενημέρωση του αγώνα, δούλεψα αρκετά στον προσομοιωτή και προπονήθηκα. Το Σαββατοκύριακο έχω δηλώσει συμμετοχή στο τρίαθλο του Μπλενχάιμ και μετά θα πάρω το αεροπλάνο για Μόντρεαλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα