Ο Υιός του Θεού προκαλεί με την Ανάσταση του

01:20 24/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σήμερα έχουν πέσει επάνω μας όλοι και προσπαθούν με κάθε μέσο να ξεριζώσουν τη πίστη από μέσα μας...
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι το φως της Αναστάσεως που βγαίνει στον πανάγιο τάφο κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο είναι κόλπο του πατριάρχη. Η θεία λειτουργία κόβεται από το ραδιοσταθμό της Αθήνας 9,84 με τη δικαιολογία των περικοπών.

Η Κρατική τηλεόραση και αυτή με τη σειρά της που την χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός με 300 εκατ ευρώ κόβει την
επιτυχημένη εκκλησιαστική εκπομπή «αρχονταρική» που μεταδίδονταν κάθε Κυριακή .Η δικαιολογία και αυτή τη φορά φτηνή : τα οικονομικά μέτρα. Από την άλλη μεριά για πρώτη φορά χρηματοδοτεί το υπουργείο τουρισμού την πρώτη «γκέι» παρέλαση στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο. Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία, η οικονομία και η πολιτική βρίσκονται σε κρίση.

Παρόλα αυτά υπάρχει ελπίδα. Μέσα από το υπέροχο βιβλίο του Στέλιου Ράμφου : « Το μυστικό του Ιησού» θα μάθουμε ότι η θρησκεία που φέρνει το θεό ενανθρωπήσαντα μέσα στην ιστορία, δεν καταφεύγει σε εμπειρική τεκμηρίωση της αναστάσεως του και επιλέγει να την αφήσει αμαρτύρητη. Ο Υιός του Θεού ακολουθεί και εδώ την πάγια τακτική του προκαλώντας-έσχατη ταπείνωση! Αμφιβολία και για την επί του θανάτου νίκη του. Ότι δεν μπορούν να γράψουν οι σύγχρονοι θεολόγοι με τη ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιούν τα εκφράζει ένας φιλόσοφος.

Ο κόσμος των συμβόλων

Πολύ πρωί με την ανατολή του ήλιου της επόμενης ημέρας του Σαββάτου η Μαρία Μαγδαληνή , η Μαρία του Ιακώβου και η Σαλώμη αγόρασαν αρώματα και κατευθύνθηκαν στο μνήμα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού. Έπρεπε να τιμήσουν τη μνήμη του και να την κρατήσουν ζωντανή.

Η ευοσμία ενός σώματος μετά θάνατον σημαίνει τη διάρκεια της μνήμης του νεκρού, καθώς η διάχυτη λεπτότητα του αρώματος υπονοεί την υπάρχουσα πνευματική του παρουσία. Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Έλληνες , Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν πολύ τα αρώματα στις τελετουργίες τους και όχι μόνο. Η ώρα του συμβάντος έχει μεγάλη σημασία ,ορθρίζει μία καινούργια ημέρα με τον ήλιο που ανατέλλει. Ο ήλιος επειδή με τις ακτίνες του ζωοποιεί ,γίνεται επί πλέον σύμβολο αθανασίας και αναστάσεως. Μόνο στις γυναίκες δόθηκε να γίνουν μάρτυρες της

Αναστάσεως εκείνη την αυγή. Γιατί;

Αυτές γεννούν και μπορούν να δείξουν τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο.

Αυτές γνωρίζουν από πίστη και αγάπη, ώστε να δουν μια πραγματικότητα η οποία ζητεί οφθαλμούς της καρδιάς.

Η πέτρα έχει στενή σχέση με την ψυχή, « έκανα τη ψυχή μου πέτρα» λέμε.
Η ακατέργαστη πέτρα παραπέμπει στην ελευθερία. Η δουλεμένη παραπέμπει στη συνθήκη της δουλείας. Ο συμβολισμός της πέτρας αναφέρεται στις σχέσεις ουρανού και γης. Οι μετεωρόλιθοι της Μέκκας, ο οφθαλμός των Δελφών, το θυσιαστήριο της Δήλου, η πέτρα που έφερε τη Κιβωτό της διαθήκης στην Ιερουσαλήμ.

Αγία Τράπεζα των χριστιανικών ναών, συμβολίζουν με τον τρόπο τους τη θεία παρουσία. Οι άνθρωποι γεννιούνται από πέτρες που σπέρνει ο Δευκαλί
Keywords
Τυχαία Θέματα