Οι 6 πιο ταλαντούχοι Έλληνες αθλητές που κάηκαν στο ζέσταμα

00:00 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οι περιπτώσεις των παικτών που δεν δούλεψαν γιατί πίστεψαν ότι το ταλέντο τους αρκεί για να φτάσουν στην ελίτ…
Μόνο το ταλέντο τους.



Το ταλέντο στον αθλητισμό είναι ό,τι και η τύχη στο πόκερ. Απαραίτητη, πολλές φορές καθοριστική, αλλά όχι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οι περιπτώσεις των παικτών που δεν “δούλεψαν” γιατί πίστευαν ότι το ταλέντο τους αρκεί για να φτάσουν στην ελίτ είναι απειροελάχιστες μπροστά στις αντίστροφες. Στους παίκτες, δηλαδή, με νορμάλ ταλέντο που δούλεψαν σαν σκυλιά και έφτασαν στην κορυφή. Δες τον Διαμαντίδη.


Στην Ελλάδα
ειδικότερα, που οι περισσότεροι αθλητές νομίζουν ότι η πειθαρχία είναι η καινούργια ταινία του Fatih Akin, η ατυχία, οι εγωισμοί, οι καλοθελητές και η “καλή ζωή” συχνά κλέβουν τη μπάλα μέσα από τα χέρια τους. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα 6 πιο τρανταχτά παραδείγματα αθλητών που μπορούσαν, αλλά δεν έκαναν αυτό που εννοείται αριστουργηματικά με το αγγλικό ρήμα “deliver”.


Γιώργος Μπόγρης


Κάηκε από: Το Twitter και την πρόωρα εντατική ανάμιξη με τη showbiz.


Η “προίκα” του: Πριν δύο καλοκαίρια, ο Μπόγρης είχε όλο τον κόσμο στα χέρια του. Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων της Ρόδου τον Ιούλιο του 2009, μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και εξασφαλισμένα δωρεάν μαθήματα μπάσκετ δίπλα στον Μπατίστ και κάτω από “πετραχείλι” του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Μπόγρης τα έκανε όλα λάθος. Όλα. Ο ανώριμος χαρακτήρας του είχε φανεί ήδη από τον τρόπο που πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό των Νέων, αλλά η ιδέα ότι θα πέσει άμεσα στα χέρια του Ζοτς καθησύχαζε τους πάντες. Κακώς.


Τελικά: Ο Μπόγρης δεν δούλεψε το ταλέντο και τα φυσικά του προσόντα, έγινε πρωτοσέλιδο του ΟΚ! μόλις στα 21 ελέω Κοκκίνου (δεν θυμόμαστε παρόμοιο περιοδικό να έχει στο εξώφυλλο τον “Μητσάρα” ή τον Μπατίστ), άνοιξε πρόσφατα κόντρα και διάλογο στα “γαλλικά” με κάφρους οπαδούς στο Twitter και εδώ και έναν μήνα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Περιστερίου. Εγώ στη θέση του δεν θα κοιμόμουν τα βράδια.






Χρήστος Κωστής


Κάηκε από: Τον Κάζιμιερζ Σίντορτσουκ, τερματοφύλακα της Στουρμ Γκρατς τον Οκτώβριο του 1997.


Η “προίκα” του: Στα 19 του έκανε τη Θεσσαλονίκη να παραμιλά για το σπάνιο ταλέντο -οι πιο ενθουσιώδεις τον χαρακτήρισαν και “Έλληνα Κρόιφ”- και τα γκολ με τη φανέλα του Ηρακλή. Το 1994, η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, τις εντυπώσεις και την υπογραφή του πολυπόθητου Χρήστου Κωστή και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Κωστής σκόραρε 55 γκολ σε 105 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ, έγινε διεθνής, συνεργάστηκε ονειρικά με τον Ντέμη Νικολαϊδη και είδε την καριέρα του να γκρεμίζεται μετά από τη σύγκρουση του με τον γκολκίπερ της Στουρμ, σε ένα ματς στο Νίκος Γκούμας για το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων.






Τελικά: Κάταγμα κνήμης περόνης και 2,5 χρόνια μακριά από τα γήπεδα. Ο Κωστής γύρισε στην ενεργό δράση το 2000 με την ΑΕΚ, αλλά τίποτα δεν ήτα
Keywords
Τυχαία Θέματα