Οι 7 τροφές που δεν πρέπει να είναι πλέον απαγορευμένες

22:07 19/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί σε κάποιες τροφές... να έχει «βγει το όνομα» και η κακή τους φήμη να μας αποτρέπει από το να τις καταναλώσουμε, αν όμως το ψάξουμε καλύτερα θα δούμε ότι τελικά μπορούν να μας ωφελήσουν. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε το όνομά τους;

Πάντα μας χτυπούσαν το χέρι όταν πηγαίναμε να κόψουμε ένα κομματάκι σοκολάτα και όσο κι αν λιγουρευόμασταν λίγη από τη μπίρα του θείου μας, ποτέ δεν μας έδιναν, λέγοντάς μας ότι «κάνει κακό». Αναπόφευκτα, διατηρήσαμε κι εμείς την κακή αυτή φήμη σε κάποιες τροφές, προσπαθώντας να τις αποφύγουμε όπως μπορούμε, χωρίς να ψάξουμε περαιτέρω αν όντως είναι βλαβερές.

Όπως λέει, όμως, κι ο σοφός λαός «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα» και εν προκειμένω κάποιες τροφές όχι μόνο δεν είναι βλαβερές, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά έχουν και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας ωφελήσουν σε διάφορους τομείς της υγείας μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τις φήμες κατά μέρος κι ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από κάποιες τροφές που θέλουμε να φάμε (ή να πιούμε), αλλά αποφεύγουμε.

Ζυμαρικά: είναι το… «καύσιμό» μας

Ξέρουμε όλοι ότι τα ζυμαρικά είναι επεξεργασμένα και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι, όμως, αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού μας και είναι απαραίτητοι για τον εγκέφαλο και το σώμα μας, προκειμένου να λειτουργούν όπως πρέπει. Θυμηθείτε μόνο πως όσο λιγότερο τα βράσετε, τόσο καλύτερα γιατί ανεβαίνει λιγότερο ο γλυκαιμικός τους δείκτης και άρα δεν προκαλούν μεγάλη και απότομη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, ενώ επίσης τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Συνδυάστε τα με λίγη πρωτεΐνη ή λαχανικά, έτσι ώστε να ενσωματώσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας και να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση ζυμαρικών.

Μαύρη σοκολάτα: χορταστική και ευεργετική για τη σιλουέτα μας

Ήρθε η ώρα να πάρετε την εκδίκησή σας για όση σοκολάτα έχετε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια (όχι… μονομιάς). Όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition and Diabetes, η μαύρη σοκολάτα μας χαρίζει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να πεινάμε λιγότερο, άρα και να τρώμε λιγότερο μετά την κατανάλωσή της. Στο πλαίσιο της μελέτης ερευνήθηκε η πρόσληψη θερμίδων των συμμετεχόντων μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και βρέθηκε ότι όσοι την προτιμούσαν, κατανάλωναν 17% λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα, σε σχέση με αυτούς που διάλεγαν τη σοκολάτα γάλακτος. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, γιατί μια μπάρα σοκολάτας περιέχει περίπου 400 θερμίδες. Φάτε λιγότερο από τη μισή και αν τρώτε καθημερινά, προτιμήστε ακόμη λιγότερο.

Μπίρα: κι όμως, είναι θρεπτική

Φοβούμενοι τη λεγόμενη… «μπιροκοιλιά» σίγουρα θα είπατε πολλές φορές «όχι» σε ένα από τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά, πιστεύοντας ότι το μόνο που σας προσφέρουν είναι «κενές» θερμίδες που πάνε απευθείας στην κοιλιά. Την ε
Keywords
Τυχαία Θέματα