Οι Aγανακτισμένοι προετοιμάζονται να αποκλείσουν τη Βουλή

12:06 8/6/2011 - Πηγή: 24wro

Συμπληρώνουμε δύο εβδομάδες από την έναρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που κάθε μέρα που περνά ...
διαδηλώνει και μάλιστα απόψε προετοιμάζεται για να αποκλείσει την Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική και το νέο μνημόνιο που «ψήνεται», με τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Αρκετοί χρήστες του ίντερνετ ήδη προτρέπουν μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο να δώσει μαζικό και βροντερό
παρών στη σημερινή συγκέντρωση ώστε να «κυκλωθεί» η Βουλή. Παράλληλα, όπως έχουν τονίσει εδώ και μέρες, το «παρών» την Τετάρτη θα δώσουν ξανά και οι "Αγανακτισμένοι μηχανόβιοι", που θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα μηχανοκίνητη πορεία, ξεκινώντας από τον Λυκαβηττό στις 5.30 το απόγευμα και καταλήγοντας στο Σύνταγμα.

Την Τρίτη, για 14η συνεχόμενη μέρα, στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 άτομα, με τις κατσαρόλες να δίνουν για άλλη μια φορά το ρυθμό.  Ωστόσο, υπήρξε μια μικροένταση λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα, όταν σηκώθηκε πανό που ορισμένοι εκτίμησαν ότι αντιπροσώπευε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αρκετός κόσμος παρέμεινε και πάλι μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη λαϊκή συνέλευση στην οποία έγιναν αρκετές αναφορές και στην συγκέντρωση που προγραμματίζεται την Τετάρτη, με τον αποκλεισμό της Βουλής.

Διαμάχη Θεοδωράκη – Μπουράρη

Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε βράδυ, και στις άλλες πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας, με το επίκεντρο για την Βόρεια Ελλάδα να είναι φυσικά ο Λευκός Πύργος. Ωστόσο η αποψινή βραδιά αποκτά ιδιαίτερο χρώμα για την Θεσσαλονίκη, καθώς έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ομιλία στην Πλατεία Αριστοτέλους και ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθύνοντας κάλεσμα αντίστοιχο με εκείνο της περασμένης εβδομάδας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η πρόσκληση αυτή, όμως, προκάλεσε και αντιπαράθεση ανάμεσα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και τις δημοτικές αρχές της πόλης. Ο Μίκης Θεοδωράκης με το κίνημα «Σπίθα» έχουν κυκλοφορήσει αφίσες όπου ανακοινώνεται ότι εκτός του ιδίου, στη συγκέντρωση θα πάρουν τον λόγο και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Βασίλης Πολυμένης, Νότης Μαριάς και Κώστας Ζουράρις. Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αρνήθηκε να δώσει την άδεια για την συγκέντρωση, προτείνοντας να γίνει σε άλλο χώρο και όχι στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι αντιδράσεις από τα μέλη του κινήματος «Σπίθα» ήταν σφοδρές ενώ αιχμηρή ήταν και η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα και με την οποία καταγγέλλει τον δήμαρχο που δεν παραχωρεί την πλατεία και τον πρύτανη που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, αν και είχε συμφωνήσει αρχικά.

«Στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα “καταλάβω” μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του o Μί
Keywords
Τυχαία Θέματα