Οι Αγανακτισμένες στολές

08:40 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στους δρόμους βγαίνουν οι ένστολοι «αγανακτώντας» για τις περικοπές...
που έχουν επιβληθεί στις αποδοχές τους τον τελευταίο χρόνο.

Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λέγοντας STOP στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Ένστολοι από όλη τη χώρα καταφθάνουν στην πρωτεύουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το «μαχαίρι» στις απολαβές τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) λέει STOP στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος
των μελών της.

Οι ένστολοι δηλώνουν «Αγανακτισμένοι», καθώς όπως αναφέρουν, χάνουν τουλάχιστον 350 ευρώ από τα μηνιαία εισοδήματά τους με τα νέα μέτρα.

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την απαξίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, με περιπολικά χωρίς βενζίνη που δεν μπορούν να συντηρηθούν, για θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης και δεν καλύπτονται, για ελλείψεις στον εξοπλισμό τους.

Η ασφάλεια του πολίτη δεν χωρά εκπτώσεις, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στους δρόμους και οι στρατιωτικοί

Εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί προγραμματίζουν την Πέμπτη συνάντηση και πορεία με τη μορφή «περιπάτου» στο Σύνταγμα, δυο μέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ότι δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία συνδικαλιστικών ενώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη των απόστρατων να καλέσουν σε εγρήγορση τους εν ενεργεία αξιωματικούς, προκειμένου να αποκρούσουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Ως τόπο συνάντησης ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων ορίζει την έξοδο του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Ακρόπολη και ώρα προσέλευσης από 15:30 έως 17:00.

Ο στρατιωτικός «περίπατος» καθορίζεται ως εξής: έξοδος μετρό «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», κατεύθυνση προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Στήλες Ολυμπίου Διός, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και πλατεία Κολοκοτρώνη.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο στρατιωτικός «περίπατος» θα ενωθεί με τη συγκέντρωση των αστυνομικών στην πλατεία Κολοκοτρώνη και θα μετατραπεί σε μια κοινή διαμαρτυρία για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα