Οι αιώνιοι ρίχνονται στη μάχη της Euroleague

22:07 16/1/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την Τετάρτη και ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη...

Ολυμπιακός (Ξεκινάει την Τετάρτη (18/01, 21:45) με ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ)
Οι τουρκικές ομάδες ορίζουν τη μοίρα του
Ο Ολυμπιακός είναι ο άτυχος της υπόθεσης. Έπεσε με δύο τουρκικές
ομάδες, την Εφές Αναντολού και τη Γαλατάσαραϊ. Όχι ότι είναι τα μεγαθήρια της Ευρώπης, αλλά το γεγονός ότι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας φέτος γίνεται στην Κωνσταντινούπολη τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έδειξε ένα… προβληματάκι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Με Κάχα Λαμποράλ και Καντού τα πάλεψε και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά με Μπιλμπάο και Φενέρμπαχτσε Ούλκερ έχασε τον… μπούσουλα στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.
Τη Νανσί τη βρήκε αποδεκατισμένη στη Γαλλία και παρόλο που έλειπε ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην πέμπτη του αναμέτρηση μακριά από το ΣΕΦ. Αν λάβουμε υπόψη την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στην Κωνσταντινούπολη απέναντι με τη «Φενέρ» συν τον παραπάνω φανατισμό που έχουν οι Τούρκοι φίλαθλοι όταν έχουν… μπροστά τους ελληνικούς συλλόγους, τότε αναμένεται πολύ δύσκολο το έργο του κυρίως στις αναμετρήσεις στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, οι δύο αυτές ομάδες έκαναν απρόσμενες ήττες στην έδρα τους, κάτι που δίνει ελπίδες στους «ερυθρόλευκους».
Η Εφές Αναντολού είναι πρώτη με 13 νίκες και 2 ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ η Γαλατάσαραϊ είναι δεύτερη με 12 νίκες και 3 ήττες σε 15 αγώνες. Δεν είναι άτρωτες κάτι που φαίνεται και από την παρουσία τους στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Τρίτη από τον τρίτο όμιλο μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο πέρασε η Εφές με 5 νίκες και 5 ήττες, τρεις από τις οποίες μέσα στην έδρα της. Η «Γαλατά» πέρασε ως τέταρτη από τον τέταρτο όμιλο μαζί με Μπαρτσελόνα, Σιένα και Ούνιξ Καζάν έχοντας 4 νίκες και 6 ήττες, τρεις από τις οποίες εντός έδρας. Και οι δύο οι τουρκικές έπεσαν σε δύσκολους ομίλους, αλλά «παίζονται», καθώς εμφάνισαν ιδιαίτερα ασταθή απόδοση ανά τους αγώνες.
Η Γαλατάσαραϊ είναι αυτή που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβρη και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης μέσω των προκριματικών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν ήταν έτοιμος. Στη «Γαλατά» αγωνίζονται τρεις γνώριμοί μας και ο ένας του Ολυμπιακού. Ο Τζαμόντ Λούκας, ο οποίος πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Επίσης είναι ο… μπαρουτοκαπνισμένος πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος ξέρει από πρώτο χέρι πώς να κερδίζει την ομάδα του Πειραιά από τότε που το έκανε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Άλλος ένας παίκτης που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα είναι ο Εντέρ Αρσλάν, αλλά είχε αγωνιστεί για πολύ λίγο στον Πανιώνιο από το 2007.
Αυτό που κάνει εντύπωση με τη «Γαλατά» είναι ότι βασίζεται στο σύνολο των παικτών που διαθέτει, καθώς όλοι μπορούν σε κάθε παιχνίδι να το… πάρουν πάνω τους. Δεν έχει το πολύ μεγάλο όνομα. Χαρακτηριστικό ότι κανένας παίκτης της δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων κα
Keywords
Τυχαία Θέματα