Οι άνθρωποι που θα γίνονταν βασιλιάδες

00:10 25/5/2011 - Πηγή: 24wro

Από τα μέσα περίπου του 2008 ως και το τέλος του 2010...
ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ήταν ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς (και) στα ΜΜΕ. Μαζί  με τον συνεταίρο του Πέτρο Κυριακίδη, σάρωναν (όλα όσα μπορούσαν να σαρωθούν) στη διάβα τους, αγοράζοντας έντυπα και αποκτώντας συμμετοχές σε ομίλους. 
Επίσημα το δίδυμο των Λ. Λαυρεντιάδης και
Π. Κυριακίδη είχε συμμετοχή στον Πήγασο (12,22%), τις εφημερίδες «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον  Flash (100%) και συμμετοχές σε Σκάι 100,3 (10%) και  RED (10%). Επίσης,  το flash.gr , τους τηλεοπτικούς Sport TV (Γιώργος Κυριακίδης 100%), ΔΕΚΑ (MYENPI 100%) , Σκάι TV (Γιώργος Κυριακίδης 10%).

Στη συνέχεια η νεοσύστατη ΝΕΠ Εκδόσεις, των Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, απέκτησαν το 9,62% της Ελευθεροτυπίας και 50% στα Επίκαιρα του Λιβάνη, συνεχίζοντας την φρενήρη κούρσα τους στον χώρο των ΜΜΕ.

Ωστόσο, από τα μέσα του 2010 ο Κυριακίδης άρχισε να πουλάει και κάποιοι να αναρωτούνται αν το δίδυμο αγόρασε για να… πουλήσει.

Είχε επενδύσει όμως στη Veto και κάποιοι έλεγαν τότε ότι μπορεί και να ήταν μια… διόρθωση μιας και πολλοί από τους τίτλους που αγόρασαν στο πέρασμά τους, ήταν… σαπάκια.

Λαυρέντης ο σύγχρονος Μίδας

Πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, το 1990,  ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καλείται- λόγω του θανάτου του πατέρα του, να μετάσχει στη διοίκηση της Νεοχημικής μιας μικρής επιχείρησης με έδρα το Αιγάλεω, στην οποία ο πατέρας του ήταν συνιδρυτής και κατείχε το 50%.

Παθαίνει νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια σπάνια πάθηση η οποία τον ταλαιπωρεί ως σήμερα, την οποία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία αλλά και με επίπονη καθημερινή φυσικοθεραπεία.

Αν και δεν πρόλαβε να κάνει σπουδές, ο νεαρός που ανέλαβε μία μικρή εμπορική εταιρεία, κατάφερε 17 χρόνια αργότερα να έχει δύο εισηγμένες επιχειρήσεις στη Σοφοκλέους (τη Νεοχημική και την Alapis), με κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 δισ. ευρώ, να απασχολεί 2.000 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα κέρδη των δύο εταιρειών του να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Το «χρυσό παιδί» δεν μένει πια εδώ

Στα τέλη του 2010, ο Λαυρεντιάδης περιορίζει τη συμμετοχή του στην Αlapis, οι φήμες θέλουν τις εταιρείες του να έχουν προβλήματα στην Ελλάδα και το χειρότερο, γνωστοποιείται ότι μόνιμη κατοικία του θα είναι πλέον το Λονδίνο όπου έχει ήδη μετακομίσει η οικογένειά του και κύρια ασχολία του τα τραπεζικά- έχει αγοράσει την Proton Bank.

Ο ευλαβής Π. Κυριακίδης

Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι άνθρωπος που κινείται στον χώρο των εκδόσεων, αφού είχε πάντα στην κυριότητα του τα γνωστά βιβλιοπωλεία «εκδόσεις Κυριακίδης» και τον εκδοτικό οίκο «Ακρίτας». Η σχέση του κ. Κυριακίδη με την εκκλησία είναι γνωστή και φαίνεται και από τη συνεχή συμμετοχή του στις δράσεις που αναλαμβάνει η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και όλη η ορθόδοξη Εκκλησία.
Keywords
Τυχαία Θέματα