Οι Διελεύσεις του Πλούτωνα από τους 12 Οίκους

15:50 11/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος…
με την διαδικασία της μεταμόρφωσης, του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί σε συλλογικό επίπεδο και φέρνει ανακατατάξεις. Είναι ο πιο αργός πλανήτης μιας και μια πλήρης περιφορά γύρω από τον ζωδιακό είναι 249 έτη 2μηνες και 12 μέρες. Η ανάδρομη τροχιά του είναι ανά 6-7 μήνες περίπου και έχει διάρκεια 5-6 μηνών (κατά προσέγγιση, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεται από τον Ήλιο).


Το άτομο που υπόκειται στην επιρροή
του Πλούτωνα έχει στην πραγματικότητα 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα του οίκου που δέχεται την διέλευση & η δεύτερη να καταστρέψει τα οικοδομήματα τα οποία ήταν σαθρά. Έτσι η διέλευση του μέσα από τους οίκους έρχεται να δώσει ένα τέλος ενός κύκλου. Πολλές φορές (αν συνηγορεί το ωροσκόπιο) μπορεί να δώσει ένα happy-end. Ο Πλούτωνας πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα μας αλλά και την υπόσταση μας γενικότερα. Είναι η στιγμή που τελειώνει μια σοβαρή σχέση ή ο γάμος σου, που χάνεις βιολογικά ή συναισθηματικά ένα δικό σου άτομο, που σταματάς από την δουλειά σου (παρά την θέληση σου).


Σε πολλές περιπτώσεις η δράση του είναι υπόγεια ή κρυφή και τα αποτελέσματα της μπορεί να φανούν πολύ καιρό μετά.






Θυμίζω πως στην ζωδιακή αστρολογία για κάθε ζώδιο ως 1ος οίκος θεωρείται το ίδιο το ζώδιο και στην παρούσα φάση, που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, για τους εκπρόσωπους του Κρόνου επί της γης θεωρούμε ότι έχουν τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο. Αντίστοιχα για τους Τοξότες βρίσκεται στον 2ο, για τους Σκορπιούς στον 3ο, για τους Ζυγούς στον 4ο, για τους Παρθένους στον 5ο και για τους Λέοντες στον 6ο.


Αυτά είναι και τα ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το πρώτο μέρος του άρθρου.


Φυσικά όσες και όσοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κατά συνέπεια τον γενέθλιο οίκο στον οποίο διελαύνει ο Πλούτωνας, θα έχουν σίγουρα μια αμεσότερη εικόνα της επιρροής του.






Ας δούμε λοιπόν τι κάνει ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 6 πρώτους οίκους.




Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr


Keywords
Αναζητήσεις
πλουτωνας στους οικους, πλουτωνας στον δωδεκατο οικο
Τυχαία Θέματα