Οι Έλληνες της Διασποράς που άφησαν το σημάδι τους τη χρονιά που μας πέρασε

21:22 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη με οικονομικές και φυσικές καταστροφές, που τώρα πια ανήκουν στην ιστορία...
Ωστόσο, αυτή τη δύσκολη περίοδο, υπήρξαν κάποιοι Έλληνες που ξεχώρισαν και διέπρεψαν σε διάφορους τομείς, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε δύσκολες εποχές όπως αυτή, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Αυτή είναι η λίστα λοιπόν με τους 10 Ελληνο-αμερικανούς που άφησαν το σημάδι τους στο έτος που πέρασε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διασποράς greekreporter.

Arianna Huffington


Πούλησε τη Huffington Post στην AOL για 315 εκατομμύρια δολάρια.Η Huffington Post συν-ιδρύθηκε από ελληνό-αμερικάνους και θεωρείται ένα από τα πιο εξέχοντα site ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Huffington η οποία ήταν συνιδρυτής το αριστερών απόψεων site το 2005 με τον επενδυτή Kenneth Lerer - έγινε πρόεδρος και αρχισυντάκτης του Huffington Pos t Media Group στο AOL. Η Arianna Huffington, είναι μια ελληνική-Αμερικανή συγγραφέας και αρθρογράφος. Είναι η πρώην σύζυγος του πρώην γερουσιαστή Michael Huffington.

Το 2003, κατέβηκε ως ανεξάρτητη υποψήφια, για κυβερνήτης στις εκλογές της Καλιφόρνια.
Peter Economides
Με την ομιλία του σε ένα οικονομικό συνέδριο, ο Economides κατάφερε να αλλάξει τη ιδέα που είχαν στο μυαλό τους οι Έλληνες , για το πως θα αλλάξουν την εικόνα τους διεθνώς. Ο Economides έχει δουλέψει και ζήσει σε τέσσερις ηπείρους και έχει επηρεάσει τα εμπορικά σήματα και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Felix BNI, με έδρα την Αθήνα, και πρώην Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Υπηρεσιών Πελατών παγκοσμίως, στη παγκόσμια διαφημιστική εταιρεία McCann Erickson. Ακόμα είναι επικεφαλής της Global Clients στην TBWA .
Thomas Belesis
Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Οικονομικής εταιρείας John Thomas. Την άνοιξη του 2011 διορίστηκε συμπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νέας Υόρκης. Τον Μάιο του 2011 απέκτησε επίσης τον τίτλο του επιχειρηματίας της Χρονιάς από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Queens County.

Ο Thomas Belesis ίδρυσε την εταιρεία του το 2007, ονομάζοντας τη από τους δύο παππούδες του. Ο κ. Belesis, έπαιζε στην ταινία "Wall Street II: Money Never Sleeps", στο ρόλο ενός εμπόρου στο πλευρό του Jacob "Jake" Moore (Shia LaBeouf).

Υποστήρίζει πολλούς οργανισμούς όπως τα : Λευχαιμία και Κοινωνία λεμφώματος, το Ελληνοαμερικανικό ίδρυμα κατά του καρκίνου, καθώς και τα Δικαιώματα των ζώων και διάφορες άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
George Logothetis
Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra, τον ιδιόκτητο παγκόσμιο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που δημιουργήθηκε το 2003. Το 2011 η εταιρεία του γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και έτσι του ήρθε μια ιδέα για να βοηθήσει Έλληνες και Ελληνο-αμερικανούς φοιτητές.

Η συνεργασία του ίδιου με το Αμερικανικό Κολέγιο στην Ελλάδα και το Ελληνο-αμερικάνικο ίδρυμα, είχε ως αποτέλεσμα τη κατ
Keywords
Αναζητήσεις
thomas belesis
Τυχαία Θέματα