Οι εταιρίες κινητών εφαρμογών καλπάζουν παρά την κρίση

09:23 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τα πρώτα του γενέθλια έκανε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών...
Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ο οποίος διπλασίασε μέσα σε λίγους μήνες τα μέλη του από 32 σε 64, αφού εκπροσωπεί έναν από τους δυναμικότερους και πλέον εξωστρεφείς κλάδους της εθνικής οικονομίας.

Στις ελληνικές εταιρίες κινητών εφαρμογών, οι οποίες «ανδρώθηκαν» στις δύσκολες αγορές του εξωτερικού την περασμένη δεκαετία, συγκαταλέγονται ορισμένες εκ των μεγαλύτερων του κλάδου στον πλανήτη, όπως η Velti (NASDAQ: VELT) και η Upstream, αλλά και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο
AIM του Λονδίνου, όπως η Globo (GBO:LN).

«Αυτή η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού σήμερα διπλασιαζόμαστε» τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, κ. Ι. Γιανναράκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το 2012 θα είναι μία χρονιά επανάστασης για τις κινητές εφαρμογές, διότι σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των κινητών συσκευών θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της Γης, διακρίνοντας σημαντικές ευκαιρίες για τις εταιρίες του κλάδου.

«Το 2012 έτος δημιουργίας»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, κ. Κ. Παπαδημητρακόπουλος προέβλεψε ότι το 2012 θα είναι ένα έτος δημιουργίας σε υγείες βάσεις και όχι καταστροφής κι έκανε έκκληση για μεγαλύτερη διεπαφή ανάμεσα στις εταιρίες του κλάδου, με στόχο την δημιουργία ενός εφαλτηρίου για την έξοδο στη μεγάλη παγκόσμια αγορά.

Όπως τόνισε, πέντε εταιρίες - μέλη ήδη βρίσκονται ή ετοιμάζονται να ανοίξουν γραφεία στη Σίλικον Βάλει, άλλες να συμμετάσχουν σε funds και κάποιες να επενδύσουν σε μικρότερες εταιρίες κινητών εφαρμογών. «Η διεύρυνση του ΣΕΚΕΕ με εταιρίες πληροφορικής είναι μία έκκληση για να καταλάβει η αγορά ότι τα πράγματα αλλάζουν»σχολίασε και συμπλήρωσε ότι η αλλαγή του τοπίου στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι πια εφικτή.

Το μέλος της επιτροπής εξωστρέφειας του ΣΕΚΕΕ, κ. Χ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις του συνδέσμου για το άνοιγμα των ημεδαπών εταιριών στις διεθνείς αγορές, μέσα από στοχευμένες δράσεις σε περιοχές κλαδικού ενδιαφέροντος, όπως τα Workshop «Πάμε έξω» και «Expand your business in the US» και η συμμετοχή στο ξακουστό Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΕΕ, κ. Γ. Καραντώνης μίλησε για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, αλλά και για τις προσπάθειες εντοπισμού χρηματοδοτικών μηχανισμών για τα μέλη, καθώς και για την απόπειρα εισδοχής στα δύο mega-project έρευνας που θα επιλέξει να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε., μέσω του FUTURE ICT.

Σε παρέμβασή του το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΚΕΕ, κ. Δημ. Χριστάκοςαναφέρθηκε στις δυσκολίες εξεύρεσης venture capitals και στα εμπόδια του παραδοσιακού τραπεζικού δανεισμού, αλλά και στην αδυναμία των τραπεζών να αξιολογήσουν σωστά ένα επιχειρηματικό σχέδιο υψηλής τεχνολογίας.

Το επίτιμο μέλος του ΣΕΚΕΕ, κ. Αγγ. Μαγκλής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία του Hellenic Mobile Cluster και στις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν στην Ε.Ε. για το συγκεκ
Keywords
Τυχαία Θέματα