Οι εξαιρετικές εμφανίσεις σπρώχνουν τον Μαρινάκη σε νέες επενδύσεις

12:31 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το money for value για τον φετινό Ολυμπιακό είναι ήδη εξαιρετικό...
Για να συνοδεύονται όμως οι καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις και με καλά αποτελέσματα απαιτείται μια λογική υπέρβαση στο μπάτζετ.
Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα, προσωπικά για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αρχίζει και αναδεικνύει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, καλό είναι να θυμόμαστε ότι είναι η πρώτη χρονιά που ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού
περπατάει (ως διοικητικός ηγέτης) τα ευρωπαϊκά μονοπάτια. Και δίχως άλλο, αρχίζει να μαθαίνει και ο ίδιος τα μυστικά της διοργάνωσης και να διαπιστώνει την εντελώς διαφορετική αίσθηση που έχει η Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.
Για μένα, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να καταλάβω πώς αισθάνεται σήμερα ο Μαρινάκης μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες που έδωσε ο «δικός του» Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ακόμη περισσότερο, να μάθω πώς σκέφτεται να διαχειριστεί το πρότζεκτ «Ευρώπη» τα επόμενα χρόνια. Διότι, σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα που οι στόχοι είναι κάθε χρόνο δεδομένοι, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γεννάει ερωτήματα τα οποία δεν έχουν πάντοτε αυτονόητες απαντήσεις. Τα γεγονότα για τον φετινό Ολυμπιακό, δείχνουν τα εξής απλά πράγματα:
1) Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί, δείχνει αξιοπρεπής και αρκετά ανταγωνιστική, σε όποιο ευρωπαϊκό γήπεδο και αν αγωνίζεται. Τα πρώτα σημάδια ήρθαν στο «Εμιρεϊτς» και οι αποδείξεις επικυρώθηκαν στο καυτό «Βεστφάλεν». Βαθμούς μπορεί να μην πήρε, κέρδισε όμως σε πολλά άλλα επίπεδα και κυρίως στην αναγνώριση φίλων και αντιπάλων ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά καλή ευρωπαϊκή ομάδα και όχι μια φωτοβολίδα.
2) Αυτή η καλή ομάδα, ουσιαστικά δημιουργήθηκε από τον καλό σχεδιασμό που έγινε και όχι από κάποια μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Μεγάλο μεταγραφικό μπαμ δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είναι φανερό ότι ο Μαρινάκης μοίρασε καλύτερα και πιο «ποδοσφαιρικά» το μπάτζετ που υπήρχε, με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι πολύ καλύτερη και ο κόσμος περισσότερο ευχαριστημένος σε σχέση με το παρελθόν.
3) Με τα «λίγα παραπάνω από πέρυσι», ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται. Υπάρχει όμως το εξής «αλλά»: το «money for value» γι’ αυτή την ομάδα μοιάζει να έχει πιάσει ταβάνι. Με τα χρήματα που ξοδεύονται από τη διοίκηση (που δεν είναι και λίγα, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί) είναι δύσκολο να φαντασθεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός, εκτός από καλές εμφανίσεις, θα μπορεί να πάρει και νίκες στο σπίτι της Αρσεναλ ή της Ντόρτμουντ.
Πρακτικά, και όχι με την μορφή εξαίρεσης, αυτό δεν μπορεί να συμβεί απέναντι σε ομάδες με τριπλάσιο και τετραπλάσιο προϋπολογισμό. Σε βάθος χρόνου, αυτές θα κερδίζουν τρία ματς και ο Ολυμπιακός ένα. Αυτή είναι η μαθηματική αναλογία. Αρα, για τον Μαρινάκη δύο δρόμοι βλέπω να υπάρχουν: ή θα συντηρήσει μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα (όπως είναι σήμερα ο Ολυμπιακός) ή θα επενδύσει περισσότερα χρήματα στην προοπτική «και καλή εμφάνιση κα
Keywords
Τυχαία Θέματα