Οι Γερμανοί στηρίζουν τον πρόεδρο τους

18:51 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ πρόκειται να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σε τηλεοπτική συνέντευξη... ενώ μια δημοσκόπηση δείχνει πως εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των περισσότερων Γερμανών.

Ο 52χρονος Βουλφ δέχεται πυρά για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια που είχε λάβει όταν ήταν περιφερειακός πρωθυπουργός, καθώς και για τηλεφωνήματα που έκανε τον περασμένο μήνα στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας και στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησε την εφημερίδα με συνέπειες αν δημοσιοποιούσε
την υπόθεση των δανείων.

Ο Βουλφ επέστρεψε σήμερα στη δουλειά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Τον περασμένο μήνα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν αποκάλυψε ένα δάνειο που είχε πάρει από εύπορους φίλους του.

Ο Βουλφ πρόκειται να δώσει κοινή συνέντευξη στα τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, δήλωσαν πηγές προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια δημοσκόπηση που παραγγέλθηκε από το περιοδικό Stern έδειξε πως 63% των Γερμανών είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Βουλφ ως προέδρου και 30% δεν είναι ικανοποιημένοι. Εντούτοις η δημοσκόπηση αυτή της εταιρείας Forsa πραγματοποιήθηκε πριν αποκαλυφθεί, τη Δευτέρα, το θέμα των τηλεφωνημάτων στην εφημερίδα.

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Βουλφ, το ARD μετέδωσε πως ο πρόεδρος προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και απορρίπτει τις πιέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους και μέσα ενημέρωσης για να παραιτηθεί.

Ο Βουλφ είχε προταθεί για τη θέση του προέδρου από την Άγγελα Μέρκελ, η οποία έχει παραμείνει σιωπηλή αυτή την εβδομάδα σχετικά με το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα