Οι Ιταλοί στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι

19:52 13/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για...
λογαριασμό του κρατικού καναλιού «Ράι Τρε» (Rai Tre), οι Ιταλοί εμπιστεύονται τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μόντι σε ποσοστό 54%. Κατά την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου προς την κυβέρνησή του στις....

18 Νοεμβρίου, το αντίστοιχο ποσοστό είχε φτάσει το 55%. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ιταλοί υποστηρίζουν την απελευθέρωση της αγοράς και των «κλειστών επαγγελμάτων». Η νέα
δέσμη μέτρων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Αντιδρά θετικά το 86% των ερωτηθέντων στην απελευθέρωση των πρατηρίων βενζίνης, το 85% των φαρμακείων, το 77% των ταξί, ενώ το ποσοστό που εγκρίνει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων αγγίζει το 76% και των δικηγόρων το 75%.

Σε ερώτημα για το κατά πόσον είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, το 74% συντάσσεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μόντι, το 11% την απορρίπτει και το 15% του δείγματος δεν έχει άποψη.

Για το ίδιο ευαίσθητο θέμα του εργασιακού νομικού πλαισίου και της ενδεχόμενης κατάργησης του νόμου που απαγορεύει τις απολύσεις χωρίς βάσιμη αιτία, το 52% εκφράζεται αρνητικά , το 36% εγκρίνει την κατάργηση του νόμου και το 12% δεν έχει σχηματίσει γνώμη.

Παρόλα αυτά, στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει να εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο;» το 52% απαντά «όχι», το 40% «ναι» και οι υπόλοιποι δεν έχουν άποψη επί του θέματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα