ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΤΙ

23:30 17/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης πριν από... λίγη ώρα, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και οικονομικής εξυγίανσης. «Δε θα υπάρξει καμία αίσθηση... ανωτερότητας των τεχνοκρατών επί των πολιτικών, θέλουμε με ταπεινότητα να συμβάλλουμε να συμφιλιωθούν ξανά οι πολίτες με τους θεσμούς και την πολιτική» είπε ο Μόντι. 

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ευρώπη ζει τις πιο κρίσιμες μέρες από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η αποτυχία της ευρωπαϊκού σχεδίου θα ματαίωνε τις προσπάθειες για ένα δικαιότερο κόσμο».
Ο Μόντι κατέστησε σαφές ότι μόνο αν η χώρα του καταφέρει να μην θεωρηθεί ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, θα μπορέσει να συμβάλλει στην πρόοδο της Ένωσης. Ο Μόντι υπογράμμισε ότι πρέπει να πεισθούν οι επενδυτές ότι η Ιταλία ακολουθεί σταθερά την οδό μείωσης της σχέσης δημοσίου χρέους-ΑΕΠ.
Οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης του θα είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, η ισότητα και η ανάπτυξη, είπε.
«Δεν υπάρχει ένα “εμείς” και ένα “αυτοί”. Η Ευρώπη είμαστε εμείς» είπε ο Μόντι.
Ο ιταλός καθηγητής και πρωθυπουργός θεωρεί τις γυναίκες και τους νέους «τα δυο μεγάλα αποθέματα που η Ιταλία σπαταλά. Οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να οδηγήσουν στην μείωση των επιτοκίων».
Κατέστησε ακόμη σαφές ότι από τη μια θα πρέπει να ληφθούν τα επείγοντα μέτρα και από την άλλη, να ολοκληρωθεί ένα σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των οικονομικών και κοινωνικών θεσμών.
Ο Μόντι αναφέρθηκε επίσης στον μηδενισμό του ελλείμματος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην εναρμόνιση των προϋπολογισμών της δημόσιας διοίκησης, στην εφαρμογή των μέτρων και των δεσμεύσεων προς την Ευρώπη με ενδεχόμενες αλλαγές, στην φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σε αλλαγές σε βάρος των προνομιακών συντάξεων.
Υποσχέθηκε καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και βαθμιαία μείωση της φορολογικής πίεσης για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη, ενώ, για το εργασιακό, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, για να ξεπερασθεί η σημερινή κατάσταση, που προβλέπει προστασία για κάποιους και απόλυτη έλλειψη εγγυήσεων για τους υπόλοιπους.
«Οι φόροι για την ακίνητη περιουσία είναι πολύ χαμηλοί» πρόσθεσε ο Μόντι, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη των συναδέλφων του γερουσιαστών για την δύσκολη προσπάθεια που ετοιμάζεται να ξεκινήσει.


Keywords
Τυχαία Θέματα